Ana Kız Okuldayız Okuma

Ana Kız Okuldayız Okuma-Yazma Kampanyası


SİNOP (A.A) - Sinop Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün Ana Kız Okuldayız Okuma-Yazma Kampanyası kapsamında 1. Kademe okuma yazma kursları düzenlendiği ve başarılı olan 2 bin kişiye okur yazar belgesi verildiği bildirildi.
     Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, okuma-yazma oranını yüzde 100lere ulaştırabilmek için ülke çapında olduğu gibi Sinopta da Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüklerince okuma-yazma kursları düzenlendiği belirtildi.
     Bu maksatla her yıl alan çalışmalarında ve 8 Eylül Okuma-Yazma Gününde okumanın önemini anlatan çalışmalar yapıldığı ve okuma-yazma kursları açıldığı hatırlatılan açıklamada, şöyle denildi:
     Bu çalışmaların başarıya ulaşması için her düzeyde yoğun gayret ve çabalar harcanmaktadır. Yetişkinlere mutlu bir hayat sağlamayı, milletimizi yüzde 100 okur yazar yapmayı hedefleyen bu faaliyetlerde herkese görev düşmektedir. Okuma-yazma bilmeyen her vatandaşın kurs kayıtlarını kesintisiz devam ettiği Sinop Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğüne müracaat etmelerinin sağlanması yeterlidir. Yüzde 100 okur yazar bir Türkiye için Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğanın liderliğinde eşleri Sayın Emine Erdoğanın himayelerinde yürütülen 08 Eylül 2008 tarihinde başlatılmış ve 8 Eylül 2012de sona erecek olan Ana Kız Okuldayız Okuma-Yazma Kampanyası ile okuma-yazma oranının yüzde 100lere ulaştırılması amaçlanmıştır.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ana Kız Okuldayız Okuma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER