Türkiye turizmde model ülke oldu

Türkiye turizmde model ülke oldu -Güney Korenin Daejeon kenti Ekonomi Genel Müdürü Lee: -Ülkemizin turizm faaliyetlerini geliştirmek için model ülke olarak Türkiyeyi seçtik


DENİZLİ (A.A) - Güney Korenin Daejeon kenti Ekonomi Genel Müdürü Lee Taek-ku, ülkelerinin turizm faaliyetlerini geliştirmek için model ülke olarak Türkiyeyi seçtiklerini söyledi.
     Güney Koreden Türkiyedeki turizm faaliyetlerini incelemek için gelen Güney Kore heyeti, Pamukkalede incelemelerde bulundu.
     Konuk heyet, Pamukkale İşletme Müdürlüğünde, Denizli Vali Yardımcısı İsmail Soykandan Pamukkale ve Karahayıt hakkında bilgi aldı.
     Heyete başkanlık eden Güney Korenin Daejeon kenti Ekonomi Genel Müdürü Lee, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk turizm politikasını yakından inceleyerek, hem kendi ülke turizmlerini geliştirmeyi hem de Türkiyeye kendi ülkelerinden turist göndermeyi arzuladıklarını söyledi.
     Daejeon kentinin, Güney Korenin bilim ve teknoloji merkezi konumunda olduğunu belirten Lee, şunları kaydetti:
     Koreye daha fazla turist çekmek ve Kore turizmini artırmak amacıyla bir yıl boyunca ülkemizde kurs aldık. Ülkemizin turizm faaliyetlerini geliştirmek için model ülke olarak Türkiyeyi seçtik. Türkiyenin tanıtım stratejisini ve kullanmış olduğu yol ve yöntemi Korede de uygulamak istiyoruz. Türk devletinin turizmi nasıl tanıttığını, turizm sektöründe nasıl bir yol izlediğini ve turizmin Türkiyede nasıl geliştiğini öğrenmek için Türkiyeye geldik. Şimdi Türkiyede İstanbuldaki turistik bölgeleri ve Türkiyenin diğer önemli turizm kentlerini geziyoruz.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Türkiye turizmde model ülke oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER