Akademi Edirne sanatçılarla öğrencileri buluşturdu

Akademi Edirne sanatçılarla öğrencileri buluşturdu -Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan: -Atölye çalışmaları ile öğrencilerimizin yeteneklerini ve bireysel kabiliyetlerini ortaya çıkarıp onlarda bir farkındalık oluşturmak a


EDİRNE (A.A) - Edirne Valiliğince başlatılan Akademi Edirne projesi kapsamında öğrenciler, sanatçılarla buluşmaya devam ediyor.
     Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kasım ayında, Edirne Valisi Hasan Duruerin talimatları ve Edirne Valiliği Danışmanı Fahri Tuna koordinesinde başlatılan Akademi Edirne projesinin atölye çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
     Proje kapsamında 144 üstün yetenekli lise öğrencisinin, Türkiyede tanınmış 40 ünlü kişi ve sanatçıyla buluştuğunu anlatan Özcan, proje sayesinde öğrencilerin her zaman ulaşamayacakları ve yakından tanıyamayacakları isimlerle atölye çalışması yapma fırsatı bulduklarını belirtti.
     Projenin 15er günlük periyotlar halinde devam ettiğini ifade eden Özcan, şöyle konuştu:
     Bugünkü konuklarımız da yönetmen Mesut Uçakan, İllüzyonist Yeşim Obüs ve Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Sınav. Buradaki amaç çocukların ufkunu açmak, onlara bir vizyon kazandırmak, onları iyi yetiştirmek ve onları gelecekte bir düşünce insanı, bir bilim adamı, bir sanatçı olarak görmek. Atölye çalışmaları ile öğrencilerimizin yeteneklerini ve bireysel kabiliyetlerini ortaya çıkarıp onlarda bir farkındalık oluşturmak arzusundayız.
     Atölye çalışmalarının son derece verimli olduğunu belirten Özcan, öğrencilerden gelen talep doğrultusunda çalışma saatlerini artırdıklarını kaydetti.
    
     -Üstün zekalı öğrenciler belirlenecek-
    
     Üstün zekalı öğrencileri de belirleyerek eğitim vermek istediklerini söyleyen Özcan, şunları kaydetti:
     Bu çocukların özel eğitimi ile ilgileniyoruz. Eski İstanbul Caddesinde restorasyonu tamamlanan tarihi Plevne Okulu binasını bilim sanat merkezi haline getirip, çocuklara robotik atölye ve ışık grafik tasarım atölye çalışmaları yaptıracağımız, onların boş zamanlarını doldurabileceğimiz bir alan olarak değerlendireceğiz.
    
     -Sahne motivasyonu önemli-
    
     Atölye çalışmasında öğrencilerle buluşan illüzyonist Yeşim Obüs, basit sahne numaralarından bazılarını öğrencilerle paylaştı.
     Sahneye çıkan kişinin ses tonu, diksiyon, kıyafet ve saç modeline kadar tüm detayların, seyircinin dikkatinin sahneye çekilmesi açısından önemli olduğunu anlatan Obüs, sahneye çıkmadan önce motivasyonun yüksek olmasının, sahne performansı açısından önemli olduğunu belirtti.
     Atölye çalışmaları, 25 Nisanda tamamlanacak.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Akademi Edirne sanatçılarla öğrencileri buluşturdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER