2. Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası

2. Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası -Şampiyonanın ilk gününde sürat yarışları yapıldı


BURSA (A.A) - 2. Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Oryantiring Şampiyonasının ilk gününde sürat yarışları yapıldı.
     Bursanın tarihi Cumalıkızık köyünde yapılan ve 16 ülkeden 523 sporcu katıldığı yarışın ödül töreni tarihi Kent Müzesinin önünde düzenlendi.
     Törende konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursanın tarihi bir kent olduğunu belirterek, Bursa, tarihi, doğası, havası, sanayisi, turizmi, kültürü ve sporda şampiyonluğu olan bir şehir. Bu önemli organizasyonda yer alan tüm sporculara başarılar diliyor, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum dedi.
     Türkiye Oryantiring Federasyon Başkanı Mehmet Genç ise hızla yol aldıklarını vurgulayarak, 2013 yılında Akdeniz ülkelerine, 2014 yılında da Dünya Kupasının bir ayağına ev sahipliği yapacağız. Birçok dereceler elde ettik. Türkiye olarak oryantiringte biz de varız diyoruz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından, Vali Harput, Vali Yardımcıları Vedat Müftüoğlu, Ahmet Hamdi Usta, Eyüp Sabri Kartal, Uluslararası Oryantiring Federasyonu (IOF) Yönetim Kurulu Üyesi Maria Sievia Viti, IOF Türkiye Direktörü Tatiana Kalenderoğlu, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve diğer misafirler tarafından, ilk gün yapılan sürat yarışları sonunda dereceye giren sporculara madalyaları ve başarı belgeleri verildi.
     İkinci ayağı olan orta mesafe yarışları, yarın ve cumartesi günü Uludağ Sarıalanda yapılacak şampiyona, pazar günü Cumalıkızıkta gerçekleştirilecek bayrak yarışmasıyla sona erecek.
    
     Muhabir: Ömer Ercan / Tarık Üzgün / Vedat Yücebaş / Musa Samur
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber 2. Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER