AA Erzurum Bölge Müdürü Kaya, Kars

AA Erzurum Bölge Müdürü Kaya, Kars Valisi Tepeyi ziyaret etti


KARS (A.A) - Anadolu Ajansı (AA) Erzurum Bölge Müdürü Zekeriya Kaya, Kars Valisi Eyüp Tepeyi makamında ziyaret etti.
     Kaya ve AA Kars yurt muhabiri Ercüment Daşdelen ile bir süre sohbet eden Vali Tepe, Anadolu Ajansının görevini en şekilde yapan bir kuruluş olduğunu, doğru habercilik yaptığını söyledi. Vali Tepe, İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevinde bulunduğu süreçte, bakanlık açıklamalarını Anadolu Ajansı aracılığıyla kamuoyuna duyurduklarını ifade etti.
     AA Bölge Müdürü Kaya da Anadolu Ajansının 5 dilde yayın yaptığını, Ortadoğu, Balkanlar ve Arap dünyasının AAyı takip ettiğini belirterek, bugün AAnın dünyanın pek çok yerinde var olduğunu vurguladı. Ajansın, sosyal medyada da çok aktif olduğunu anlatan Kaya, şunları kaydetti:
     Bir haber, Anadolu Ajansından dönmüşse o haber doğrudur. İnsanlar bunu böyle algılıyor. Özellikle son bir yıldır Sayın Genel Müdürümüz Kemal Öztürk ile bir değişim sürecine girdik. Bu değişim sürecinde hem yayılma alanımızı geliştiriyoruz hem de habere bakış açımızı değiştiriyoruz. Teknolojiyi yoğun bir şekilde kullanıyoruz. 2020 yılında ajansımızın 100. kuruluş yıl dönümünde bir hedef var. Anadolu Ajansı dünyanın ilk 5 ajansından biri olacaktır.
     Ziyaretin sonunda, AA Erzurum Bölge Müdürü Zekeriya Kaya, Vali Tepeye, AAnın 2011 yıllığını hediye etti.
     Kaya, daha sonra Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğanı ziyaret ederek, AAnın 100. yıl vizyonu hakkında bilgi verdi.
     Rektör Yardımcısı Erdoğan, Anadolu Ajansının çok kutsal bir görev yaptığını ifade ederek, AAnın 92 yıllık bir geçmişi, birikimi ve bu birikimin getirdiği bir güç var. O gücü bölgenin hizmetine ve ülkemizin yararına kullanacağına inancımız sonsuzdur ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber AA Erzurum Bölge Müdürü Kaya, Kars Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER