2. Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası

2. Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası başladı


BURSA (A.A) - 2. Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası Bursada başladı.
     Şampiyonanın birinci gününde tarihi Cumalıkızık köyünde yapılan yarışa, 16 ülkeden 523 sporcu katıldı. Türkiyede ilk defa 2007de Balkan Şampiyonası yapıldığını hatırlatan Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç, 2. Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası ile Güneydoğu Avrupa ülkelerine ev sahipliği yaptıklarını söyledi.
     Federasyon olarak hızla yol aldıklarını dile getiren Genç, 2013te Akdeniz Ülkelerine, 2014te de Dünya Kupasının bir ayağına ev sahipliği yapacağız dedi. Genç, 10 yaşından 70 yaşına kadar herkesin oryantiring yapabileceğini ifade ederek, Türkiye olarak oryantiringte biz de varız diyoruz. Şampiyonaya elit seviyede 10 ülke katılıyor. Bir ilk olarak, Güneydoğu Avrupa ülkeleri master şampiyonası yapılmakta. Bir de open dediğimiz halka açık bir organizasyon var. Bu üç kategoriye 16 ülkeden toplam 523 sporcu katılıyor diye konuştu.
     Türk milli takımı olarak, 16, 18 ve 21 yaş üstü olmak üzere bay-bayan iki kategoride, 8 takım ile turnuvaya katıldıklarını belirten Genç, Bugün sürat yarışmalarıyla başladık. Cuma ve cumartesi Uludağ Sarıalanda, orta mesafeler yarışması olacak. Pazar da Cumalıkızıkta bayrak yarışması ile şampiyona son bulacak ifadelerini kullandı.
     Şu ana kadar yapılan yarışmalarda Türkiyeyi temsil eden sporculardan, bayanlar 21 yaş kategorisinde Tuğba Cimin ikinci, bayanlar 16 yaş kategorisinde Ayşe Bozkurtun birinci olduğu bildirildi.
    
     Muhabir: Tarık Üzgün / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 2. Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER