Yemen Cumhurbaşkanı Hadi ikinci kez Aden'de


Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi'nin Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih güçlerine karşı yapılan operasyonları kontrol etmek için ülkenin Aden kentine vardığı bildirildi.

Yemen Cumhurbaşkanlığı Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Hadi'nin son operasyonları denetlemek için sabahın erken saatlerinde Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan Aden'e geldiği aktarıldı. Hadi, Husilerin devlet dairelerini ele geçirmesiyle Yemen yönetimini sekiz ay önce Riyad'a taşımıştı. Riyad'a taşındıktan sonra Cumhurbaşkanı Hadi, Aden'i ikinci kez ziyaret etmiş oldu. Abdurabbu Mansur Hadi, geçen Eylül ayında, operasyonların Riyad'dan değil Aden'den yönetileceği kararını almıştı. Alınan bu karar üzerine Yemen Hükümeti, altı ay aradan sonra ilk toplantısını cumhurbaşkan yardımcısı ve başbakanlık görevini de yürüten Halid Bahhah başkanlığında Aden'de yapmıştı.

Öte yandan son iki günde Taiz kentinde çıkan çatışmalarda, Husi milisleri ve Salih güçlerinden 60'a yakın kişinin koalisyon güçleri tarafından öldürüldüğü açıklandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Yemen Cumhurbaşkanı Hadi ikinci kez Aden'de Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER