Manisa'daki operasyonda serbest bırakılanlardan altısı tekrar gözaltına alındı


Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında kelepçelenerek gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılan 24 kişiden altısı, tutuklama talebiyle tekrar gözaltına alındı.

Geçen salı günü il merkezinde 35 noktaya yapılan eşzamanlı baskınlarda evlerinden elleri kelepçelenerek gözaltına ve cumartesi sabahı Manisa 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılan 24 kişiden altısı, savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alındı. Ö.Y., A.E., F.U., Ş.A., Ö.Y. ve M.D., İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bu kişilerin, savcılık tarafından yapılan itiraz sonucu tekrar gözaltına alındığı öğrenildi.

Manisa'da 10 Kasım 2015 Salı günü saat 06.00'da 35 adrese eşzamanlı baskın yapılmış, bir bankanın çalışanları, işadamı, muhasebeci, doktor, avukat, eğitimci, müteahhit, ev hanımı ve esnafların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan kadınlara da kelepçe takılmasına gelen tepkiler üzerine İl Emniyet Müdürü Tayfun Erdal Ceren, İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak açığa alınmış, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da yaptığı açıklamadan dolayı özür dilemiş ve hakkında soruşturma başlatmıştı. Mahkemeye sevk edilen 30 kişiden 27'si serbest bırakılırken üç kişi tutuklanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Manisa'daki operasyonda serbest bırakılanlardan altısı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER