Yandaş TV kanalları Tayyip Erdoğan'a çalıştı

Tayyip Erdoğan'ın yandaş kanallarda konuşmalarının canlı verilmesinin yasalara aykırı olduğu belirtildi.

Yandaş TV kanalları Tayyip Erdoğan'a çalıştı

Erdoğan’ın 2 Mayıs’ta çeşitli kanallarda canlı olarak yayınlanan Batman ve Diyarbakır’daki konuşmaları toplam 17 saat 18 dakika ile zirve yaptı.

'YASAĞI ÇİĞNİYOR, YEMİNE UYMUYOR'

RTÜK Üyesi Süleyman Demirkan, YSK yaptırım uygulamak durumunda. Sorumsuz ve Anayasa’yı çiğniyor. Yemine uymuyor” dedi.

'MAALESEF UTANILACAK BİR DURUM'

Yeniçağ gazetesinin haberine göre, CHP’li Haluk Koç, Erdoğan ve Başbakan’ın devlet olanaklarını kullanarak seçime hazırlandıklarını, bunun “utanılacak” bir durum olduğunu söyledi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da, “6 günde 44 saat konuşan Erdoğan anayasal suç işliyor” ifadesini kullandı.

'TAYYİP ERDOĞAN BİR HAFTALIK TAM 44 SAAT 32 DK CANLI YAYINDA KONUŞTU'

Tayyip Erdoğan’ın 27 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerde yaptığı konuşmalar başta TRT olmak üzere yandaş medya ve diğer kanallarda canlı yayınlandı. Erdoğan’ın bir haftalık konuşmalarının TV’lerde canlı yayında verilmesinin toplamı tam 44 saat 32 dakika oldu. RTÜK Üyesi Süleyman Demirkan’ın yaptığı çalışmada Erdoğan, programı olmadığı için sadece 28 Nisan’da TV kanallarında canlı yayında görünmedi.

EN ÇOK 2 MAYIS'TA

RTÜK verilerine göre Tayyip Erdoğan’ın konuştuğu saatlere ana ve ara haberler ile tekrar programlar dahil edilmedi. Erdoğan’ın konuşmaları, canlı olarak verildiği 2 Mayıs’ta zirve yaptı. Batman ve Diyarbakır’da konuşan Erdoğan’ın çeşitli kanallarda canlı olarak yayınlanmasının toplam saati 17 saat 18 dakikayı buldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun devlet olanaklarını kullanarak seçim çalışması yaptıklarını söyledi.


'YAPTIĞIMIZ BÜTÜN YASAL BAŞVURULAR REDDEDİLİYOR'

CHP’nin ve diğer partilerin YSK’ya yaptıkları başvuruların reddedildiğini anımsatan Koç, şöyle dedi: “Gözü kara bir şekilde iktidarlarını sürdürmek için sahadalar. Bizim yaptığımız yasal başvurular, diğer partilerin yaptığı girişimler tümüyle reddediliyor. Biz de kendi imkanlarımızla uğraşacağız, milletimizin duyarlılığı, mücadele etme gücü, bu gözü dönmüş yapının Türkiye’nin başından gitmesi için başarı sağlayacağından eminim.”

'MUHALİFLERE GEREKLİ ZAMAN DİLİMİ VERİLMİYOR'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Erdoğan’ın anayasal suç işlediğini öne sürdü. RTÜK’ün de baskı altında tutulduğunu belirten Yalçın, “Muhalefet partilerinin hiçbirine televizyonlarda gerekli zaman dilimi verilmiyor. Neticede bir havuz medyası orta yerde çok net bir şekilde görevini yerine getiriyor” dedi.

GÖREVE ÇAĞIRDI

RTÜK üyesi Süleyman Demirkan, YSK başta olmak üzere tüm anayasal kurumları görevini yapmaya davet etti. Türkiye’nin özel bir dönemden geçtiğini ve seçimlerle ilgili yasakların 10 Mart’ta başladığını anımsatan Demirkan şöyle dedi: “Anayasamız, yasalar ve YSK’nın açıkladığı kararlar dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de belli bir adaleti öngörüyor. Fırsat eşitliğini, hakkaniyeti öngörüyor. Süreler tutuluyor, raporlar tutuluyor. RTÜK bunları da karartabiliyor. Cumhurbaşkanı değil, kim olursa olsun ne konuştuğu önemli. Adil seçim yarışını bozup bozmayacağı önemli. Seçim yarışını bozacak konuşma yapılıp yapılmadığı önemli, bu noktada yayınlar önemli.”
<< Önceki Haber Yandaş TV kanalları Tayyip Erdoğan'a çalıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER