Vural: Teröre ve terörü destekleyenlere karşı siyasal tavır istiyoruz


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, dokunulmazlıklar konusunda teröre ve terörü destekleyenlere karşı siyasal tavır istediklerini açıkladı. Dokunulmazlık konusunun taziyeye gidenler, teröre yardım ve yataklık yapan, terör örgütüne üye olanlarla ilgili çıktığını belirten Vural, "Madem bunları söyleyenler varsa, bu sözlerinin arkasında durmaya davet ediyorum. Biz öncelikli olarak bu konuda siyasal tavrı bu partilerin böyle nutuk atmakla değil irade göstermekle yapmalarını bekliyoruz. MHP olarak 506 dosya gelsin bir bakalım. Bizim zaten dokunulmazlığın sınırlandırılmasıyla ilgili tüzüğümüz var. Tavrımız açık ve net bir şekilde olacaktır." diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi.

Bir gazetecinin, "Kalıcı çözüm için Anayasa'nın 83. maddesi ile ilgili düzenleme yapılmasını önerdiniz bu konuda nasıl bir yol izlenmeli?" sorusuna Vural, "Bizim zaten yeni anayasa yapımı sürecinde bu konuda önerilerimiz var. Bu konuda kalıcı bir çözüm ile ilgili dokunulmazlık ile ilgili bir şey söyleniyorsa bu konuda bir düzenleme yapmak ve sınırlarını belirlemek mümkündür. Ama şu anda oyunda oynaşta değiliz. İlçelerimiz illerimiz terör örgütü tarafından işgal edilecek noktaya gelmiş, oradaki vatandaşlarımıza karşı zulüm uygulanıyor ve onların temsilcisi olduğunu söyleyenler o zulmü destekleyecek adımlar atıp terörle mücadeleyi bir katliam olarak gösteriyor ve teröristlere destek oluyorlarsa önce bu konuda siyasi iradeyi istiyoruz biz. Siyasal duruşumuz budur. 316 milletvekiliniz var. Komisyonda çoğunluğunuz var. Parlamentoda da var. Tavrınızı ortaya koyun, mecliste, komisyonda MHP'nin tavrını açık ve net görürsünüz. AKP ve CHP'nin HDP'yi koruma ve kollama gayretlerini bu partilere oy veren değerli vatandaşlarımızda ibretle takip ettiklerini, müşahede ettiğimizi ifade etmek istiyorum." cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin, "Siz sadece HDP dokunulmazlık dosyaları gelmesi halinde destek vereceğinizi söylediniz? Peki 506 dokunulmazlık dosyası geldiği zaman MHP'nin tavrı ne olacak?" sorusuna Vural, şu cevabı verdi: "Mesele HDP değil. Terör ve terörle işbirliği. Ben teröre ve terörü destekleyenlere karşı siyasal tavır istiyorum. Bu mesele nereden çıktı? Taziyeye gidenler, teröre yardım ve yataklık yapan terör örgütüne üye olanlarla ilgili çıktı. Madem bunları söyleyenler varsa, bu sözlerinin arkasında durmaya davet ediyorum. Biz öncelikli olarak bu konuda siyasal tavrı bu partilerin böyle nutuk atmakla değil irade göstermekle yapmalarını bekliyoruz. MHP olarak 506 dosya gelsin bir bakalım. Benim neye hayır dediğimi değil terörle işbirliği yapanların dokunulmazlığına AKP ve CHP'nin neden hayır dediğini sorgulamak çok daha iyi olacaktır. Aslında onların dokunulmazlığının kaldırılması ilgili olarak AKP ve CHP'nin neden hayır dediğini sorgulamak gerekiyor. bizim zaten dokunulmazlığın sınırlandırılmasıyla ilgili tüzüğümüz var. Tavrımız açık ve net bir şekilde olacaktır. MHP olarak önceliğimiz bu siyasi tavrın ortaya konması. Eğer samimilerse bu konuda bu samimiyet testini yapmak için önce getirirler bu dokunulmazlık dosyalarını sonra da hep beraber birlikte tüm dokunulmazlıkla ilgili maddeyi nasıl değiştirilebileceği konusu müzakere edilir. MHP tüzüğünde yazıldığı şekilde duracaktır. Onun için Davutoğlu'na çağrım aynı zamanda eğer bununla ilgili bir düzenleme yapmayı düşünüyorsanız, yapacaksınız dokunulmazlığın tamamı ile ilgili düşüncemiz olduğu söyleniyor henüz bir şey gelmedi bize o zaman milletvekili dokunulmazlığı ile ilgili atacağınız adımda muhterem bakanlarınızı dokunulmazlık zırhında tutan meclis soruşturmasından da muaf tutulmasının önünü açınız. hodri meydan. hodri meydan."
CİHAN
<< Önceki Haber Vural: Teröre ve terörü destekleyenlere karşı siyasal... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER