Levent Gök: Öneri CHP'nin yetkili kurullarında görüşülecek


AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili bugün CHP ve MHP gruplarını ziyaret ediyor. Bostancı, ilk ziyaretini CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'e yaptı. Görüşme sonrası bir açıklama yapan Gök, Bostancı'nın Adalet ve Kalkınma Partisi'nin önerilerini getirdiğini ifade etti.

Öneride Anayasaya geçici bir madde eklenmek süretiyle, Anayasada 83. maddenin ikinci fıkrasında yer alan milletvekilliği dokunulmazlığına ilişkin maddenin ikinci fıkrasının kaldırılmasına dönük bir geçici Anayasa değişikliği teklifinin yer aldığını anlatan Gök, milletvekilliği dokunulmazlığına ilişkin fezlekelerin kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren 15 gün içerisinde tüm dosyaların yargı merciine aktarılacağına dikkat çekti.

Bu önerileri aldığını dile getiren CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, geçici madde yerine daha kalıcı hale gelmesi açısından Anayasanın 83. maddesinde bir değişiklik istediklerini vurguladı. CHP'nin kürsü dokunulmazlığı dışında bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasını istediğinin altını çizen Gök, AK Parti'nin önerilerini CHP'nin yetkili kurullarında görüşeceklerini söyledi. Daha sonra kendileriyle tekrar bir araya geleceklerini anlatan Gök, en kısa zamanda CHP'nin de görüşlerini AK Parti ile paylaşacağını kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Levent Gök: Öneri CHP'nin yetkili kurullarında görüşülecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER