Utanç verici muameleye Diyanet'ten çıt yok

‘Hizmet Hareketi'ne yönelik nefret operasyonları, 28 Şubat zulmünü aratmıyor.

Utanç verici muameleye Diyanet'ten çıt yok

Önceki gün Türkiye'nin sayılı tefsir alimlerinden Prof. Dr. Suat Yıldırım (74) hedef alınarak evi sabah namazı vakti TEM polisleri tarafından basıldı.
Yıldırım evde bulunmadığı için gözaltı işlemi yapılamadı. Büyük saygı duyulan bir alimin ‘terör örgütü yöneticiliği' ile suçlanmasına ilahiyat camiasından tepki geldi. İlahiyatçıların olayla ilgili görüşleri özetle şöyle:

Abdulbaki Erdoğmuş (Sivil Siyaset Platformu Sözcüsü): Böyle değerli bir insana, bu iddialarla ve böyle bir üslupla muamele edilmesi, vicdanları yaralayan utanç verici bir durum. Bu, aklın, vicdanın donduğu bir noktadır.

Bu kadar masum insanın tutuklandığı bu ülke nereye gidiyor? Değerli Hoca'mıza yapılan bu kötü muameleyi her birimiz kendimize yapılmış kabul ederek düşüncelerimizi, ideolojilerimizi ve aidiyetlerimizi bir kenara bırakarak bir duruş sergilemeliyiz. Bugün tüm ilahiyat camiasının ayakta olması gerekirdi. Zulme karşı sustukça zalimler zulümlerini artırmaya devam eder. Bu sessizliği yadırgıyorum ve ilahiyat camiasına yakıştıramıyorum.

Mehmet Nuri Yılmaz (Eski Diyanet İşleri Başkanı): Suat Hoca'yı Erzurum'da asistanlığından beri tanırım. Büyük bir ilim adamıdır. Değerli bir insandır.

Hoca'nın tefsir sahasında yazdığı değerli kitapları vardır. Benim tanıdığım Suat Hoca hep okuma ve yazma ile ilgilenirdi. Bundan başka bir işi de yoktur. Hak, adalet tecelli eder inşallah.

Ali Bulaç (Sosyolog-Yazar): Değerli bir alim olan Suat Bey, kendi alanında dünyaca otorite sayılır. Kendisine isnat edilen terör örgütü üyeliği suçu akılla izah edilir gibi değil.

Diyanet ve ilahiyat camiasının böylesi bir duruma sessiz kalması kabul edilemese de, maalesef artık her durumda sessiz kaldıkları gerçeği gün gibi ortada. Türkiye'de Gülen Hareketi'ne yapılan bu muamele sadece onlarla sınırlı kalmayacak. Sırasıyla bütün İslami hareketler ve cemaatler tasfiye edilmeye çalışılacak. Uluslararası plana göre cemaatlerin marjinalleşmesi murat ediliyor olabilir.

Prof. Dr. Abdulhakim Yüce (Yüzüncüyıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi): Suat Hoca, değerli çalışmaları ile tanınan meşhur hocalarımızdan bir tanesi. Hayatı, çalışmaları ortada.

Bu iddiaların ve kararların isabetli olmadığını düşünüyorum. Bunu çok müessif bir hadise olarak değerlendiriyorum. Artık daha fazla söylenecek bir söz yok.

Tayyar Altıkulaç (Eski Diyanet İşleri Başkanı): Böyle bir şeye ihtimal vermem ama bilmediğim bir konu hakkında da konuşmak istemem. İddia nedir?

İlgili makamların ellerinde delillerin olması lazım. Suat Hoca'yı tanıyorum. Asıl konuşacak olan kendisi. Bekleyelim bakalım neler çıkacak ortaya.

<< Önceki Haber Utanç verici muameleye Diyanet'ten çıt yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER