Üç aylık geçici bütçe TBMM Başkanlığına sunuldu


Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan, Bakanlar Kurulu tarafından kararlaştırılan 2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu Tasarısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunuldu. 5 maddeden oluşan tasarı, 2016 Yılı Merkez Yönetim Bütçesi yürürlüğe girinceye kadar 2016 yılının ilk üç aylık döneminde merkezi yönetim harcamalarının yapılmasına ve gelirlerinin tahsiline imkan verecek.

2016 yılı ilk üç aylık dönemi için merkez yönetim bütçesi kapsamında yer alan idarelerin ihtiyaç duyabilecekleri taşıtların edinimine yönelik olarak edinilebilecek toplam taşıt sayısı 500 adedi geçmemek üzere Bakanlar Kurulunca yetki verilecek. Geçici bütçede, personel giderleri ile Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Primi giderleri yer alıyor. 2016 yılı üç aylık dönem için merkezi yönetim bütçesi kapsamında yer alan idarelerin ihtiyaç duyabilecekleri taşıtların edimine yönelik olarak edinilebilecek toplam taşıt sayısı 500 adedi geçmemek üzere Bakanlar Kuruluna yetki verilecek.

2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu Tasarısıyla, kamu idarelerinin öğretim elemanları ile memur kadrolarına yapılacak atama sayısı sınırı tespit ediliyor. Kamu Görevlilerine İlişkin Toplam Atama Sayısı sınırları bölümünde yer alan 36 bin ve 40 bin rakamları sırasıyla 51 bin ve 55 bin olarak uygulanacak.

Kamu personeli ile bazı hak sahiplerine yapılacak gündelik ve fazla çalışma ücreti gibi ödemeler Milli Eğitim Bakanlığı pansiyon ücretleri ile bütçe kanununda gösterilmesi gereken diğer tutar ve sınırlar 2016 yılı ilk üç aylık dönem için yüzde 6,8 oranında artırılarak uygulanacak. CİHAN
<< Önceki Haber Üç aylık geçici bütçe TBMM Başkanlığına sunuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER