Türkmenistan'da Kurban Bayramı coşkusu başladı

Türkmenistan'da Kurban Bayramı coşkusu başladı

Orta Asya ülkesi Türkmenistan'da Kurban Bayramı coşkusu başladı. Ülkede bayram dolayısıyla 3 gün tatil ilan edildi.

Sabah saatlerinde camilere koşan Türkmenler bayram namazı kıldı. Cemaat, camilerin dolmasıyla avlu ve bahçelere kadar taştı. Türkmenistan'daki ve başkent Aşkabat'taki camiler dolup taştı. Namazdan sonra eller semaya açıldı. Başkent Aşkabat'ın en büyük camisi olan Ertuğrul Gazi Camii, her bayramda olduğu gibi bu kez de çok sayıda insanı bir araya getirdi.

Bayram dolayısıyla Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un imzaladığı karar gereğince 24-25-26 Eylül tarihleri resmi tatil ilan edildi. Devlet Başkanı Berdimuhamedov ayrıca, Türkmen halkının Kurban Bayramı'nı yayınladığı yazılı mesaj ile kutladı. Berdimuhamedov mesajında, Kurban Bayramı'nın insanları hoşgörü, saygı, nezakete davet ettiğini, bu bayramın dostluk ve kardeşlik bayramı olduğunu ifade etti.

Türkmenistan'da Kurban Bayramı dolayısıyla çok sayıda kültürel etkinlikler düzenlenecek. Diğer taraftan Türkmenistan'da 188 hacı adayı devlet desteğiyle hac ibadetini yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara giderek Arafat'ta kurbanlarını kesecek. CİHAN
<< Önceki Haber Türkmenistan'da Kurban Bayramı coşkusu başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER