Ahıska Türkleri Bursa'da yapılanı unutamadı

Bursa'da yaşayan diyaliz hastası Ahıska Türk'ü Aziz Turanof'un, 11 Eylül'de evrakları eksik olduğu gerekçesiyle sınır dışı edilerek Rusya'ya gönderilmesi, ABD'deki Ahıskalıları derinden üzdü.

Ahıska Türkleri Bursa'da yapılanı unutamadı

ABD'de yaşayan Ahıska Türkleri adına bir açıklama yapan Ahıska-Amerika Organizasyonu Başkanı Sarvar Mürseloğlu Tedorov, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazarak konuyla ilgili rahatsızlıklarını iletti. Tedorov, mektubunda, sitemlerini, “Ahıskalı kardeşimiz Aziz Turanof'un evrakları eksik olduğu gerekçesi ile tedavi için gittiği hastaneden apar topar alınıp Rusya'ya iade edilmek üzere işlemlerinin başlatıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Belirtmek isteriz ki Rusya'da kimsesi olmayan bu Ahıska Türk'ü kardeşimiz göz göre göre ölüme yollanmaktadır.” sözleriyle dile getirdi.

Türkiye'nin 2 milyon Suriyeli mülteciye kapılarını açtığını, dil, din, ırk ayrımı yapmadan dünyanın dört bir yanına yardım götürdüğüne dikkat çekerek, “Aziz Türk milletinin bu Ahıskalı kardeşimize yardım edemeyişi, biz gurbette bulunan Ahıska Türklerini derinden yaralamış ve üzüntüye boğmuştur.” ifadelerini kullandı. Tedorov, mektubunda Erdoğan'ın 5 Eylül 2012'deki AKP grup toplantısında değindiği Azerbaycan'dan kaçarak Türkiye'ye sığınan 144 Azeri aydınının Sovyetlere aidesi ve ardından öldürülmeleri olayını hatırlatırken, şimdi de benzer bir tutumun sergilendiğine işaret etti.

Kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını belirten Tedorov, “Ahıska Türkleri olarak problemlerimizin çözüleceği ümidini sizlere bağlamıştık ve bu problemlerimizi bizzat yüz yüze size anlatmıştık. Ne yazık ki, her zaman olduğu gibi, ümitlerimiz yine boşa çıktı ve biz, öz be öz Türklere maalesef sizler de yeteri kadar yardımcı olamadınız.” siteminde bulundu. Ahıska Türklerine başta vatandaşlık olmak üzere, bütün haklarının kayıtsız şartsız verilmesini istedi.

OSMANLI TORUNU GÖNDERMESİ
Başkan Tedorov, basın mensuplarına gönderdiği görüntülü mesajında da Ahıska Türklerinin Osmanlı torunu olduğunu hatırlattı. Türkiye'de kendisini Osmanlı torunu olarak tanıtanların ise Osmanlılığından şüphe duyduğunu söyledi. Hasta birisinin savaşta dahi düşmana esir düşse önce tedavi edildiğini, daha sonra ise hakkında cezai işlemin yapıldığına dikkat çekti.

CHA
<< Önceki Haber Ahıska Türkleri Bursa'da yapılanı unutamadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER