Türkiye'nin ilk kadın general adayı hakkında karar

Hizmet'e yönelik cadı avı kapsamında 8 tutuklama. Serbest bırakılan 3 kişi arasında Hava Pilot Kurmay Yarbay Bilgehan Bülbül ile pilot eşi Kurmay Yarbay Nail Bülbül de bulunuyor.

SHABER3.COM

O yarbay serbest
      
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen cadı avı kapsamında bir gizli tanığı iftirası sonucu gözaltına alınan 11 rütbeli subay, bir öğretmen ve bir kimyager, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

AKAR’LA KARDAK’A GİTMİŞTİ

Cumhuriyet savcılarına ifade veren zanlılardan biri savcılıktaki ifadesinin ardından salıverildi, 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılma, 8’i ise tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliklerine çıkarıldı.



Sorgulanan şüphelilerden 8’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Serbest bırakılanlar 3 kişi arasında Hava Pilot Kurmay Yarbay Bilgehan Bülbül ile pilot eşi Kurmay Yarbay Nail Bülbül de bulunuyor.

Bilgehan Bülbül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın özel kaleminde görev yapıyordu. Bülbül, 29 Ocak’ta Aksaz Deniz Üssü ve Ege Denizi’ndeki Kardak Kayalıkları’nda incelemelerde bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarına eşlik etmişti.

Kurmay yarbay Nail Bülbül Hava Kuvvetleri savcılığı tarafından 15 Temmuz sonrası soruşturulmuş ve darbecilere engel olduğu ortaya çıkmıştı. Bülbül, uçakların kalkmasını engelleyen subaylar arasında yer alıyordu. 

<< Önceki Haber Türkiye'nin ilk kadın general adayı hakkında karar Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER