Türkiye Maden İşçileri Sendikası yönetiminden tepki


Türkiye Maden İşçileri Sendikası yönetimi, basında yer alan açıklamalarından dolayı isim vermeden CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'e tepki gösterdi.

Soma'da İmbat Madencilik ile Türkiye Maden İşçileri Sendikası arasında akdedilen toplu iş sözleşmesinin, 'işçilerin aleyhinde düzenlemeler içerdiği' şeklindeki ifadelerin ortaya atılmak istendiğine işaret edilen yazılı açıklamada, "Sendikamız bugün kadar hesabını veremeyeceği hiçbir protokolün altına imza atmamıştır ve bundan sonra da atmayacaktır." vurgusu yapıldı.

CHP'li Özgür Özel'in kendilerini sarı sendika olarak nitelemesini de eleştiren sendika yönetimi, hiçbir şekilde provokatörlerin malzemesi olmayacaklarını ifade etti. Yönetimin açıklamasında, "Sayın vekilimiz işçilerini sorunlarına çözüm üretmek yerine, manşet olma peşindedir. İşçilerimizin sorunlarına ilişkin her türlü önerisine çalışmasına tam destek vereceğimizi belirttiğimiz vekilimizden, asılsız iddialarla bizi karalamak yerine asıl işi olan işsizlik gibi, tazminatların ödenmesi gibi konulara kafa yormasını bekliyoruz." ifadeleri yer aldı.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası ile Soma'da İmbat Madencilik arasında 01.07.2009 yılından bu yana toplu iş sözleşmeleri yapıldığına dikkat çekilerek, iş yasasında belirlenen sürenin üzerinde yıllık izin süreleri ve iş yasasında olmayan mazeret izin düzenlemeleri, yeni yasal mevzuatta yer almayan yemek parası ve yakacak yardımı, ayrıca doğum, evlenme, ölüm, sünnet gibi sosyal hakların tamamının toplu iş sözleşmesi ile alındığına işaret edildi.

Açıklamada, "İşin aslı bu iken, bugüne kadar 301 maden şehidimizin üzerinden basamakları tırmanan vekilimiz, şimdi de çalışan işçiler üzerinden başka hesaplar mı yapıyor. Bağıtlanan sözleşmenin sır gibi saklandığı iddiası, sanki operasyonla ortaya çıkarılmış izlenimi yansıtması trajikomiktir. Sözleşme, ilgili bakanlığa, hatta talebi üzerine bu iddiayı ortaya atan vekilimize, sendika yetkililerimiz tarafından, sözleşme zamanında elden ulaştırılmıştır." denildi. CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye Maden İşçileri Sendikası yönetiminden tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER