Türk işadamı Hollanda'nın en başarılı 2. girişimcisi ödülüne layık görüldü


Hollanda'da yaşayan Türk kökenli işadamı Süleyman Göğüş, 2015 yılında 'En başarılı etnik kökenli girişimcilik' dalında ülke genelinde yapılan oylamada ikinci oldu. Sensazorg firmasının sahibi Göğüş, özel bir jürinin bir ay boyunca ülkede girişimcilik dalında yapılan çalışmalar, kapasite ve iş dünyasına katkılar göz önüne alınarak belirlediği ödüle layık görüldü.

Hollanda son 10 yıldır düzenlenen 'En başarılı etnik kökenli girişimci' ve 'En başarılı etnik kökenli şirket menajeri' ödül töreni bu yıl Noordwijk şehrinde bulunan ünlü Huis ter Duin oteli konferans salonunda gerçekleşti.

Ödül için adaylar ülke genelinde ilk 17 kişi arasından tespit edildi. Bunlardan belirlenen 3 etnik kökenli girişimci, Noordwijk Huis ter Duin otelinde aralarında sanatçı, siyasetçi, işadamı ve basın mensuplarından oluşan 500 kişinin bulunduğu halk oylamasında telefon ve kısa mesaj ile sıralamaya tabi tutuldu. Halk oylamasında en fazla oy alan Süleyman Göğüş, katılımcı ve jüri oylamasında ise ikinci oldu. Bu sonuç sonrası Türk kökenli işadamı ülke genelinde en başarılı etnik girişimcilik dalında ikinci oldu.

"17 İŞADAMI ARASINDA İLK 3'E GİRDİM"

Noordwijk Huis ter Duin otelinde yapılan ödül töreni sonrasında yaptığı açıklamada işadamı Göğüş, Türk kökenli Hollandalı girişimcilerin Hollanda'da geldiği noktanın son derece ümitvar olduğunu söyledi.

Göğüş, "Bu gün Huis ter Duin otelinde Hollanda'da en başarılı yabancı kökenli girişimci seçildi. Bu günde bu 3 finalist arasın dan birinci seçildi. Ben de bu yarışmada ikinci oldum. Bu yıl bu yarışmanın onuncusu düzenlendi. Son iki yıldır bu tür yarışmalara bizi davet ediyorlardı. Bu yıl bizi tanıyanlar bu yarışmaya bizi tavsiye etmişler. İlk önce Hollanda genelinde ilk 17 yabancı kökenli işadamı arasına girdim. Daha sonra elemeler tarafından geçtik. Jüri bizi ilk 3 işadamı arasına seçti. Oylar internet üzerinden yapıldı. İnternet üzerindeki oylama sonuçlandı. Daha sonra katılımcılar ve jürinin oylaması dereceye girenler belli oldu.Sensazorg sahibi olarak bende bu yarışmada ülkenin en iyi ikinci işadamı oldum. Bu açıdan çok mutlu oldum." diye konuştu.

"İKİNCİLİK ÖDÜLÜ, TÜRK KÖKENLİ BİR İŞADAMI OLARAK SON DERECE ÖNEMLİ"

Yarışmada öne çıkan unsurların şirketin cirosu, yenilikçi durumu ve ileriye yönelik başarılı projeleri olduğunu söyleyen Göğüş, "Bunun yanı sıra genç girişimci ve yabancı kökenli olması önemli idi. Bunun yanında eleman sayısına kadar tüm araştırmalar yapıldı. Hollandalı Türkler adına gururu verici bir durum. Tek Türk kökenli bir işadamı olarak son derece önemli idi. Sensazorg şirketimiz olarak, örnek, dürüst bir şirket olduğumuzu Hollandalılara bu ödül ile daha yakından göstermiş olduk. Sensazorg olarak 2000 yılında evde bakım hizmetleri olarak işe başladık. Yaşlılara, fiziksel ve zihinsel engellilere yardım maçalı işe başladık. Şu anda da aynı hizmete devam etmekle birlikte psikoterapi hizmeti ve yaşlı Türklere yönelik bakım evimiz var. Bunun yanında koruyucu ailelere yönelik çalışmamız sürüyor. Tüm bunları 93 personel ile hizmet veriyoruz. Kuzey Hollanda'da yabancıların ağırlıklı olduğu şehirlerde hizmet veriyoruz. Bu ödüllerin maddi açıdan ziyade manevi ve prestij açısından son derece önemli. Hollanda'da en başarılı etnik girişimcilik dalında ikinci olmaktan tekrar gururlu olduğumu belirtmek isterim." şeklinde konuştu.

Ödül töreninde Surinam Kökenli Rodney Leysner (42) birinci olurken Fas Kökenli Khalid Kassrioui (33) üçüncü oldu. CİHAN
<< Önceki Haber Türk işadamı Hollanda'nın en başarılı 2. girişimcisi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER