'Okul ve dershane baskınları Goebbels algı operasyonu taktiği ile yapılıyor'


Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsani Değerler Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, polis eşliği ile sürekli aynı okul ve dershanelerin baskın yapılmasının nefret ve ayrımcılık suçu olduğunu söyledi. Gündoğdu, "Okul ve dershane baskınları Goebbels algı operasyonu taktiği ile yapılıyor." dedi.

Okul ve dershane baskınları ile ilgili açıklama yapan Gündoğdu, cumhuriyet tarihi süresince ilk defa okul ve dershanelerde 1,5 yıldır TOMA ve tam teçhizatlı polis baskınlarının yapıldığını belirtti. Gündoğdu, bunun adını denetle olmadığı bir cadı avı olduğunu kaydetti. Gündoğdu, okul ve dershane yöneticilerinin baskınları avukat eşliğinde kayıt altına almaları halinde ileride Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve denetim altında baskı kurmaya yönelik katılan tüm kurumların yüklü tazminat ödeyemeye mahkum olacağını ifade etti.

Birilerinin cadı avı uygulayarak hayali suçlar üretmeye çalıştığını savunan Gündoğdu, Goebbels tarzı yöntemlerin 1937'lerin Nazi Almanya'sında kaldığının çok iyi bilinmesi gerektiğinin altını çizdi. Gündoğdu, şunları kaydetti: "İleri demokrasiye sahip ve hukukun üstünlüğünü ile edinmiş tüm demokratik ülkelerde TOMA ve terör polisleri ile okul ve dershane denetimi olmaz. Bu uygulamaların bir Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde birinde olsun o gün polis Almanya, Belçika, Hollanda, Lüksemburg'ta, Avusturya'da, Oslo'da Kopenhag'ta utancından dışarı çıkamaz. Okul ve dershane baskınları Goebbels'in algı operasyonları taktiği ürünü. Bu da sürdürülemez bir durum. Belirli okul ve dershanelere denetim altındaki baskınlar bir anayasal suçtur. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı binlerce okul var sen belirli okul ve dershanelere sözde uydurma gerekçelerle TOMA eşliğinde baskın düzenliyorsun? Bu kin ve nefret suçudur. Bu algı operasyonları 1935'lerin Nazi Almanya'sı taktikleridir. Bütün suçu belirli insanlara yık ve senin yaptıklarını kimse görmesin. Bir kesimi şeytanlaştır ki seni herkes melek bilsin. Goebbels'te bunu 14 yıl sürdürdü. Fakat Goebbels sonunda yaptıklarının utancı ile intihar etmiştir." CİHAN
<< Önceki Haber 'Okul ve dershane baskınları Goebbels algı operasyonu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER