Tünelde ölen işçi, arkadaşının yerine tünele girmiş


Zonguldak'ta tünel inşaatında dinamit patlatılmasından sonra düşen 2 tonluk demir kapağın altında kalarak yaşamını yitiren 32 yaşındaki Aytaç Çapri'nin cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi. Çapri'nin, patlatmadan sonra kapağı açma işlemi sırasında mesai arkadaşına 'sen gelme ben hallederim' dediği öğrenildi.

İlk olarak Çaydamar Mahallesi'ndeki evinin önüne getirilen cenaze, duaların ardından omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu. Anne Neriman Çapri ve diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Anne Çapri, oğlunun Acılık Hz. Ali Camii'ne getirilen Türk bayrağına sarılı tabutu başında gözyaşı döktü. Çapri'nin naaşı, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından merkez ilçeye bağlı Alancık köyünde defnedildi.

İHMAL VAR İDDİASI

Ayakta durmakta güçlük çeken kardeş Ayhan Çapri ise gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin ölümünde ihmal olduğunu iddia etti. Çapri, "Onlar hesap verecek. Benim ağabeyimin üstüne kapak düşmüş. Kapak bağlı değilmiş, ihmal var. Ağabeyimin üzerine kapak nasıl düşer? Ben de operatörüm, ben de bağlıyorum. Bir kere kaza yapmadım, ihmal var. Her gün oraya gideceğim, yüzüme nasıl bakacaklar?" dedi.

Ağabeyi için ağıt yakan 30 yaşındaki Ayhan Çapri, "Ona sürekli oraya girme dedim. Kapak nasıl düşer? Kapak nasıl boşta olur? Kaçamamış. Arkadaşı bağırmış, tam kaçarken kapak üstüne düşmüş. Arkadaşı girecekmiş, ağabeyim girmiş. İçeriden demir alacakmış. 'Sen girme ben girerim' demiş. Yazık değil mi? Benim ağabeyim 32 yaşındaydı." ifadesini kullandı.

Baba Refik Çapri ise iş güvenliği olmayan yerde hukuk mücadelesi başlatacaklarını dile getirdi.

2 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Bu arada olayla ilgili gözaltına alınan mühendis H.G. ve iş makinesi operatörü H.A., ifadeleri alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Tünel inşaatını yürüten firma yetkilileri, 15 metre açılan tünelde dinamit patlatılması sırasında tünelin ağzının 2 demir kapakla güvenlik amacıyla kapatıldığını, patlamanın ardından iş makinesi ile alınmak istenen kapaklardan birinin boşa çıkarak Aytaç Çapri'nin üzerine düştüğünü kaydetti.

YILLAR SONRA BAŞLANAN MİTHATPAŞA TÜNELİ

Öte yandan Aytaç Çapri'nin, başka bir tünelde meydana gelen göçük sırasında çekilen videoyu, "Hiç kimse söylemesin 'işiniz çok basit.' Sadece izleyin" notuyla Facebook sayfasında paylaştığı görüldü.
CİHAN
<< Önceki Haber Tünelde ölen işçi, arkadaşının yerine tünele girmiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER