TSK: Cizre ve Silopi'de 8 asker yaralandı, 25 terörist öldürüldü


Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak Cizre ve Sipoği ilçelerinde devam eden operasyonlarda 8 askerin hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığını, 25 teröristin öldürüldüğünü bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesi üzerinden dün yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Buna göre; Iğdır Karakoyunlu'da devam eden operasyonda, teröristlerce kullanılan bir sığınakta, muhtelif yiyecek ve yaşam malzemesi (3 kg pirinç, 4 kg zeytin, 5 kg tuz, 15 karton sigara, 27 metre branda) ele geçirildi.

7 IŞİD'Lİ GÖZALTINA ALINDI

Gaziantep Oğuzeli'de, Türkiye'den Suriye'ye sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan ve IŞİD terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen 2'si yabancı uyruklu 4 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Hatay Altınözü'nde, Suriye'den Türkiye'ye sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan ve IŞİD terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen 3 yabancı uyruklu şahıs yakalandı. Siirt Pervari'de, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen bir işbirlikçi şahıs, gözaltına alındı. Evinde yapılan aramada 2 adet av tüfeği, 1 adet dedektör ve bölücü terör örgütüne ait örgütsel döküman ele geçirildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ İŞBİRLİKÇİSİ GÖZALTINA ALINDI

Şanlıurfa Viranşehir'de, yol emniyet ve kontrol devriyesi esnasında şüpheli bir araçta yapılan aramada, araç içine gizlenmiş halde tespit edilen ve bölücü terör örgütüne götürüldüğü değerlendirilen 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, silaha ait 1 adet şarjör ve 6 adet fişek ele geçirilmiş, olayla ilgili bir işbirlikçi şahıs gözaltına alındı.

Şanlıurfa Suruç'ta, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan dört şahsa açılan uyarı ateşi sonucunda, şahısların Suriye istikametine kaçtıkları hudut hattında yapılan aramada, 3 çanta ve 2 çuval içerisinde 7 bin 695 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirildi.
Silopide-8-asker-yaralandi-25-terorist-olduruldu-1968001.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber TSK: Cizre ve Silopi'de 8 asker yaralandı, 25 terörist... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER