Dünya barışı için söz sanatın


Uluslararası Yalnızca Barışa Tarafız Kültür ve Sanat Derneği, '2. Sürdürülebilir Yalnızca Barışa Tarafız Doğa, Sanat ve Barış Sempozyumu' düzenliyor. Sempozyum, 20 Aralık 2015 - 05 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

41 ÜLKEDE EŞ ZAMANLI BARIŞ SERGİSİ

Sınırlar ötesi sanat çalışmaları ile dünya barışının Anadolu topraklarından başlatılması hareketini destekleyen sanatçılar, 41 ülkede eş zamanlı olarak açtıkları Yalnızca Barışa Tarafız temalı sergiler ile destekliyor.

Projenin Kazakistan temsilcisi sanatçı ve aynı zaman profosyonel dağcı olan Rufina Sharipova önderliğinde bin yılın barış hareketi eylemine dikkat çekmek ve barış gönüllüsü sanatçılara destek vermek amacıyla Kazakistan Alaatau Kentinde Bulunan 'Tien Shan mountains, Zailiysky' Dağının 3682 metrelik zirvesinde 'Yalnızca Barışa Tarafız' pankartı açıp '2. Sürdürülebilir Yalnızca Barışa Tarafız Doğa Sanat ve Barış Sempozyumu'na farkındalık yaratmak için tırmanış yapıyor.

Türkiye etabı toplamda üç gün sürecek sürecek sempozyum, dört temel etkinlikle tamamlanacak. Bu başlıklar şöyle: "Bağımsız Bilim Kurulu tarafından belirlenen akademisyen sanatçıların doğa, sanat ve barış temalı Türkçe ve İngilizce sunumları. Sempozyum sanatçılarının eserleri ile düzenlenecek olan Yalnızca Barışa Tarafız Sergisi (Plastik sanatlar). Eş zamanlı olarak yurt dışında açılan Yalnızca Barışa Tarafız Sergi açılışlarına canlı bağlantılar ve dostluk mesajları. Yalnızca Barışa Tarafız Belgeseli."
CİHAN
<< Önceki Haber Dünya barışı için söz sanatın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER