Trump'ın savaş ilanı sonrası piyasalar altüst: Dolar ve Euro fırladı!

Türkiye bir ekonomik bunalım yaşarken bunda en büyük pay döviz kurlarındaki rekor artışlar.

SHABER3.COM




TL, yabancı para birimleri karşısında her geçen gün daha da değer kaybederken ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı da bunu hızlandırırken bir de bölge üzerinden Rusya’yla savaş ilanı niteliğindeki son gelişmeler piyasaları altüst etmiş durumda.

Geçen hafta 4 lira sınırını aşarak rekor kıran, dün de (10 Nisan 2018) 4,13 seviyesine ulaşarak yeni rekora imza atan dolar durdurulamıyor. Yeni güne yükselişle başlayan dolar,  4.1440 TL ile tarihi rekorunu kırarken ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya’ya yönelik, “Hazır ol Rusya, füzelerimiz geliyor” açıklaması sonrası döviz kurları bir kez daha fırladı ve 4,17 seviyesini buldu.

Aynı şekilde 5 lira sınırını aşan Euro da, 5.1288 TL ile yeni zirveyi görmüştü gün içinde. Trump’ın tweetleri sonrası Euro 5,17 seviyesine kadar yükseldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da son gelişmeleri Türkiye ekonomisine saldırı olarak yorumlarken "Ekonomimize saldıranlara sesleniyorum, başaramayacaksınız" dedi. 

Sputnik'in haberine göre, 'Romanlar Buluşması'nda konuşan Erdoğan, "Önceki oyunlarında da başaramamışlardı şimdi de aynısı olacak" görüşünü dile getirdi.

Hükümetin açıkladığı 135 milyar liralık teşvik paketinin piyasaları rahatlatacağı beklentisi ise boşa çıkmış oldu şimdilik.

Piyasalarda gözler, Merkez Bankası'nın açıklayacağı cari işlemler dengesinde...

Analistler, Suriye'deki son gelişmeler ile birlikte ABD ve Rusya arasındaki artan gerilimin Türk lirası varlıkları üzerinde baskıyı artıracağı görüşünde.
<< Önceki Haber Trump'ın savaş ilanı sonrası piyasalar altüst: Dolar... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER