THY sendikayı fiili olarak yasakladı... Çalışanlar şaşkın!

THY yönetimi, personellerine attığı elektronik postayla sendikal faaliyet yürütenleri cezalandıracağını belirtti.

SHABER3.COM

Türk Hava Yolları (THY), personele gönderdiği elektronik postada, mesai saatleri içerisinde sendikal çalışma nedeniyle uçuş emniyetinin tehlikeye girdiği belirterek, sendikacılık faaliyetinin cezalandırılacağını tebliğ etti. Hava-Sen’in Atatürk Havalimanı içerisindeki sendika odası da kapatıldı.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre, Havayolu Çalışanları Sendikası (Hava-Sen) adlı sendikanın faaliyete geçmesi üzerine Türk Hava Yolları (THY) tarafından personele gönderilen elektronik postada, mesai saatleri içerisinde sendikal çalışmalar nedeniyle uçuş emniyetinin tehlikeye girdiği, bu nedenle mesai saatlerinde havalimanında, uçakta ve konaklanan otellerde ‘izinsiz’ sendikacılık faaliyetinin cezalandırılacağı bildirildi. Hava-Sen’in Atatürk Havalimanı içerisindeki sendika odası da kapatıldı.

‘UCUŞ GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATAN İŞVERENİN KURALSIZLIĞI’ 

Hava-Sen başkanı İskender Çarkçı, fazla mesai nedeniyle uçuş güvenliğinin tehlikeye düştüğünü belirterek, “Havada yorgunluktan bayılan, sinir krizi geçiren pilot oluyor” demişti.

‘SENDİKAL FAALİYETLER HUZURSUZLUK OLUŞTURUYOR’ 

THY’den kaptan ve kabin çalışanlarına gönderilen elektronik postada uçak içi, havalimanı ve konaklanan otellerde sendikal faaliyetler sebebiyle uçuş personeli arasında huzursuzluk yaşandığı ileri sürüldü. İş Kanunu ve Sendikalar Kanunu’na göre, ‘çalışma saatlerinde sendikal faaliyet yürütmenin işveren iznine tabi olduğu’ belirtilerek, şöyle dendi:

“İzin almaksızın çalışma saatleri içerisinde iş yerinde yürütülen sendikal faaliyetler sebebiyle yaşanan olumsuzluklar uçuş personelimizin motivasyonuna zarar vererek, huzursuz çalışma ortamına neden olmakta ve CRM’i bozarak uçuş emniyetini tehlikeye sokmaktadır. İletişimin ve CRM’in özellikle uçuş personeli için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatır, ortaklığımızın izni olmaksızın çalışma saatlerinde iş yerlerinde bu tür faaliyetlerde bulunan kişilerin belirlenmesi veya şikayete konu olması halinde idari yaptırım uygulanacağı hususunda bilgilerinizi rica eder, emniyetli uçuşlar dileriz.”

SENDİKA ODASI KAPATILDI 

Adını açıklamak istemeyen kaptan, Atatürk Havalimanı’nda açılan sendika odasının THY’nin baskısı üzerine, yer hizmetlerini yürüten TAV tarafından polis zoruyla kapatıldığını söyledi. THY’de yalnızca Türk-İş’e bağlı Hava-İş Sendikası yetkili olarak faaliyet yürütüyor.
<< Önceki Haber THY sendikayı fiili olarak yasakladı... Çalışanlar... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER