'Terör ve ekonomideki birçok sorun bir an önce çözüme kavuşturulmalı'


Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK Üyesi Hüseyin Döngel, seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diledi. Döngel, iktidarın bir an önce terör başta olmak üzere ekonomideki birçok sorunun çözümü için çalışma yapmak zorunda olduğunu dile getirdi.

Hüseyin Döngel, yaptığı açıklama ile seçim seçim değerlendirmesi yaptı. "Anayasal bir zorunluluk ve olağanüstü koşullarda yapılan seçimlerin sorunsuz bir şekilde yapılmasından memnuniyet duydum." diyen Döngel, şu ifadeleri kullandı: "Seçimler demokrasi kültürüne uygun ve demokratik bir zeminde yapıldı. Seçim sonuçlarını olumsuz yönde etkileyecek hadiselerin yaşanmaması gerginlikleri tırmandıracak bir durumun olmaması milletimiz ve demokrasimiz adına sevindiricidir. Milletimiz bir kez daha reyini kullanarak milli iradesini bir kez daha sandığa yansıttı ve iradesini AKP'den yana kullandı. AKP'yi tebrik ederken muhalefet partilerinin de çıkan sonuçlar üzerinde sağlıklı, bilimsel ve seçim stratejilerine yönelik analizler yapmasına temenni ediyorum."

Artık herkesin iş başına geçmesi gerektiğini vurgulayan Döngel, şu uyarılarda bulundu: "Başta iktidar olmak üzere herkes çözüme kavuşturması gereken, toplumun yüz yüze olduğu onlarca sorunun var olduğunu unutmamalı. Başta ekonomi ve terör olmak kaydı ile eğitimden sağlığa, dış politikaya, tarım ve hayvancılığa, hukuki alanda yapılacak reformlara, toplumsal psikolojiye kadar birçok sorun var. Artık hükümet vakit kaybetmeden işe koyulup hak ve özgürlük alanlarının genişletilmesi, medya ve yayın kuruluşları üzerindeki keyfiliklerin sonlandırılması, ekonomik reformların başlatılması, demokratik kriterlerin yükseltilmesi, işsizlik sorunun çözüme kavuşturulması, sivil bir anayasanın yapılması, seçim kanunun değiştirilip seçim barajının düşürülmesi, toplumsal gerilim ve kutuplaşmanın bir an evvel sonlandırılması için demokratik ve somut adımların atılması gerekli hukuki düzenlemelerin yapılması gerekir.

Biz siyasi tarihimiz boyunca her ne olursa olsun, hangi şart ve zeminde olursa olsun hep milli irade hep demokrasi içi mücadele dedik. Antidemokratik adım ve yapılanmalara daima karşı çıktık. Bunu kim yaparsa yapsın karşısında durduk. Bundan böyle de bu tavrımız değişmeyecektir. İnşallah bir sonraki seçimler daha adil, daha eşit yarış imkanları ile yapılır. Siyaset partilerimiz seçim barajı gibi demokrasinin ve milli iradenin tecellisini gölgeleyen ihtilal dayatması bir engelle seçimlere gitmez. Hükümet, milli iradenin temsili ve çoğulculuğun tam olarak sağlanması hususunda baraj meselesini çözer." CİHAN
<< Önceki Haber 'Terör ve ekonomideki birçok sorun bir an önce çözüme... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER