Sanal gerçeklik gözlüğü HTC Vive, "en iyi aksesuar tasarımı" ödülünü kazandı


Tayvan'ın önde gelen teknoloji şirketinin tasarladığı Vive sanal gerçeklik (VR) gözlüğü, dünyanın en büyük ikinci video oyunları fuarı olan Paris Oyun Aksesuarları Fuarı'nda görücüye çıktı.

Bu sene altıncısı düzenlenen ve Almanya'da düzenlenen Gamescom Fuarı'ndan sonra dünyanın en büyük ikinci oyun fuarı olan Paris Oyun Aksesuarları Fuarı'nı bu yıl 300 bin kişi ziyaret etti. HTC Vive, kendi veri tabanlı bir first-person shooter oyunu dahil olmak üzere birçok oynanabilir VR oyunuyla Paris Oyun Aksesuarları Fuarı'nda yer aldı. Tasarımıyla büyük dikkat çeken HTC Vive, fuarın en iyi aksesuar tasarım ödülünü aldı.

HTC'nin, ABD'nin video oyun araştırma ve geliştirme şirketi Valve ile ortak olarak geliştirdiği Vive VR Gözlüğü, gözlük şeklinde göze takılan, kolay taşınabilen ve yeni nesil VR oyunlarıyla uyumlu bir şekilde geliştirildi.

HTC yeni ürünleri Vive ile ilgili yaptığı açıklamada, ürünlerine gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirtirken, yeni ürünün hala devam eden incemelerini bitirdikten sonra önümüzdeki Ağustos ayında satışa sunulacağı ifade etti.

HTC, rekabetin çok yüksek olduğu ve giderek güç kaybettiği telefon sektöründe zarar etmesinden dolayı, yeni ürünü HTC Vive ile henüz yeni olan ve rekabetin oluşmadığı bir pazarda zararını kapatmayı planlıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Sanal gerçeklik gözlüğü HTC Vive, "en iyi aksesuar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER