Tekkeköy'de kaldırımlar engellilere engel olmayacak


Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tekkeköy'ün girişi ve en önemli caddelerinden olan Samsun Caddesi ve Tekkeköy Meydanı'nı modern bir görünüme kavuşturuyor. Yeni düzenleme ile cadde ve kaldırımlar engellilerin yaşamını kolaylaştıracak şekilde düzenleniyor.

2014 yılından itibaren yürürlüğe giren 6360 sayılı kanun ile birlikte Samsun'un tüm ilçelerine hizmet götürmeye başlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi ilçelerde yaptığı yatırımları aralıksız olarak sürdürüyor. Samsun'un merkez ilçelerinden birisi olan Samsun Tekkeköy'de yapılan Samsun Caddesi düzenleme çalışmaları kapsamında Tekkeköy'ün en merkezi caddesi modern bir görünüme sahip olacak.

ENGELLİLERİN KULLANIMINA UYGUN OLACAK

Şehir girişinin estetik bir yapıya kavuşturulması için yapılan çalışmalar kapsamında, 650 metre uzunluğunda olan Samsun Caddesi'nin altyapı ve üst yapısı tamamen yenilenerek Tekkeköy halkının hizmetine sunulacak. Engelli vatandaşların kullanımına uygun olarak dizayn edilecek olan Samsun Caddesi'nde beton yol tercih edilirken, peyzaj düzenlemeleri ve kent mobilyalarıyla da estetik bir görüntü kazandırılması düşünülüyor.

TEKKEKÖY MEYDANI DA MODERNLEŞECEK

Çalışmaların büyük bir kısmının tamamlandığını belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Çam, tüm ilçelerde benzer projeler yaptıklarını anlattı. Çam, "İlçelerimizde her alanda çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Yetki ve sorumluluklarımız kapsamında ilçelerin meydanlarının ve ana hatlarının estetik bir görüntü kazanması için bir çok projemiz var. Tekkeköy'de Samsun Caddesi ile başlayan bu projemiz Tekkeköy Meydanı'nı da kapsayacak şekilde geliştirilecek ve Tekkeköy Meydanı da modern ve estetik bir görünüme kavuşacak." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Tekkeköy'de kaldırımlar engellilere engel olmayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER