İspanya İçişleri Bakanlığı, Müslüman vatandaşların ihbarcı olmasını istedi

İspanya İçişleri Bakanlığı, Müslüman vatandaşların ihbarcı olmasını istedi

İspanya İçişleri Bakanlığı, radikalleşmeye karşı mücadelede vatandaşın işbirliği yapması için 3 yeni uygulamayı hayata geçirdi.

İspanyol vatandaşları, telefon (900822066), web sayfası ve 'AlertCops' adlı mobil uygulama aracılığıyla "radikalleşme olayı" ve "aşırı radikalleşmiş bir şahıs veya onun muhtemel ortadan kaybolması ya da savaş bölgelerine gitmesi/gelmesi" hakkında yetkililere bilgi verebilecek.

Söz konusu web sayfasının İspanyolca ve Arapça versiyonu bulunuyor.

İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz'ın bugün Brüksel'de açıkladığı "Stop Radicalismos" (Radikalleşmeleri Durdur) planı çerçevesinde Müslüman toplumuyla birlikte çalışılması öngörüyor. Buna göre, belediyelerde ve büyük şehirlerin mahallelerinde Müslüman gruplarının temsilcileri ve polislerden oluşan yerel gruplar oluşturulacak.

Öte yandan Bakanlık, IŞİD'in propagandasına karşı alternatif mesajlar içeren görüntüleri, fotoğrafları ve yazılı metinleri sosyal medyadan yayacak. "IŞİD'in gerçek yüzünü göstermek için" Suriye'ye gidip gelenler ve teröristlerin ailelerinin bu kampanyaya dahil edilebileceği belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber İspanya İçişleri Bakanlığı, Müslüman vatandaşların... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER