TBMM Başkanı Yılmaz, adını taşıyan köprü ve bulvarın açılışını yaptı


Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) İsmet Yılmaz, kendi adını taşıyan köprükavşak ve bulvarın açılışına katıldı. Konuşmaların ardından başlayan sağanak yağış katılımcılara zor anlar yaşattı. Yağmur altında geçekleşen kurdele kesiminin ardından Yılmaz, adını taşıyan bulvar ve köprülü kavşağın açılışını da gerçekleştirdi.

Yılmaz, açılış programlarına katılmak üzere geldiği Sivas'ta ilk olarak 1991 yılında Muş'ta şehit olan polis Hikmet Duman adına Karşıyaka'da yaptırılan caminin açılışına katıldı.

Cuma namazı öncesi gerçekleşen cami açılışında konuşan Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, cami ve mescit yapmanın öneminden bahsederek camilerin ihya edilmesi içinde mahallelinin camiyi dolduracaklarına inandığını ifade etti.

KENDİ ADINI TAŞIYAN KÖPRÜLÜ KAVŞAK VE BULVARI AÇTI

Meclis Başkanı, daha sonra üniversitenin trafik sorununu çözecek olan ve kendi adına yaptırılan köprülü kavşak ve bulvarın açılışını gerçekleştirdi. İsmet Yılmaz, "Şehire bir yapı eklerken hem bugünün Sivas'ına ve insanına karşı hem de yarının Sivas'ına gelecek nesillere karşı sorumlu olduğumuzu biliyoruz ve bu bilinçle hareket ediyoruz." dedi.

Yılmaz, insanların yaşarken kadrinin bilinmeyeceğini kaydederek, Sivaslıların kadirşinaslı olduğunu ifade vurguladı. Meclis Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim şehir tasavvurumuz medeniyet tasavvurudur. Şehir mirasımız aynı zamanda medeniyet mirasımızdır. Sivas'tan bahsedince mutlaka Selçuklu'dan, Osmanlı'dan ve Cumhuriyet döneminden bahsediyoruz. 3 uygarlığın birikimi Sivas'ta var. Şehire bir yapı eklerken hem bugünün Sivas'ına ve insanına karşı hem de yarının Sivas'ına ve gelecek nesillere karşı sorumlu olduğumuzu biliyoruz. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Bugünden yarını inşa ve imar etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. Şehire eklenen her yapının şehire bir değer katmasını, insanımızın daha huzurlu ve mutlu olmasını istiyoruz. Tabi bu da özenli bir çalışmayı zorunlu kılmaktadır."

AÇILIŞ YAĞMUR ALTINDA GERÇEKLEŞTİ

Törene Vali Alim Barut, Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın ile il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı. Konuşmaların ardından başlayan yağmur ise katılımcılara zor anlar yaşattı. Yağışlı havada gerçekleşen kurdele kesiminin ardından Meclis Başkanı Yılmaz, yağmur altında bulvardan yürüyerek köprülü kavşağın açılışını da gerçekleştirdi.

TOKİ KONUTLARININ TEMELİ ATILDI
TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, tören sonrası Esentepe'de yapılacak 224 konutluk TOKİ projesinin temel atma törenine katıldı. Burada TOKi'nin en çok yatırım yaptığı illerden birinin Sivas olduğunu belirterek, ülke genelinde TOKİ'nin yaptığı çalışmalardan bahsetti. Konuşmanın ardından butona basılarak temele ilk temel atıldı. İsmet Yılmaz, açılışı gerçekleşecek olan Kütüphaneyi inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
CİHAN
<< Önceki Haber TBMM Başkanı Yılmaz, adını taşıyan köprü ve bulvarın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER