Tarık Toros: Tutuklama 'basın özgürlüğü kırmızı çizgimdir' sözüne darbedir


Gazeteci Tarık Toros, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasını, Başbakan Davutoğlu'nun 'basın özgürlüğü kırmızı çizgimdir' sözüne vurulan ağır bir darbe olarak niteledi. Toros, Dündar ve Gül'ün tutuklanmasına tweet atarak değil de gazeteye giderek tepki gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Kayyım atanan Bugün TV'nin eski genel yayın yönetmeni Tarık Toros, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasını Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) değerlendirdi. MİT TIR'larıyla ilgili haber ve görüntülerin yayınlanmasından 5 ay sonra tutuklamanın gerçekleştiğini söyleyen Toros, "Mesele artık hukuk ve özgürlükler noktasına sıkışmış durumda. Basın özgürlüğü fikri mülkiyet hakları falan değil. Tutuklama, istisnai bir tedbirdir." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Basın özgürlüğü kırmızı çizgimdir." sözünü hatırlatan Toros, "Tutuklama 'kırmızı çizgimdir' sözüne vurulan ağır bir darbedir. Herkesin bildiği, Türkiye'nin yetiştirdiği iki değerli gazetecinin tutuklanması utanç verici. Bu kişilerin haber yazmak dışında başka işi olmadı. Umarım bu hatadan dönerler. Tutuksuz yargılama sürecinin başlatılacağını düşünüyorum. Can Dündar'ın da dediği gibi bu dava, MİT TIR'ları meselesinin arka planını ortaya çıkarması açısından önemli. Dava, tarihe tanıklık edecek. Sır perdesi aralanacak." şeklinde konuştu.

Medya kuruluşları, siyasiler ve gazete okurlarının Can Dündar ve Erdem Gül'e desteklerini yetersiz bulduğunu söyleyen Toros, 10 tweet atılacağına destek ziyaretinde bulunmanın daha önemli olduğunu vurguladı. Toros, başta CHP ve HDP'li siyasetçilerin dışında kimseyi destek ziyaretinde görmediğini sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Tarık Toros: Tutuklama 'basın özgürlüğü kırmızı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER