Taraf'tan Ankara'yı sallayacak haber

1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala bürokraside yaprak dökümü hızlanarak sürüyor.

Taraf'tan Ankara'yı sallayacak haber

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan'ın ardından, Hazine Müsteşar Yardımcısı Burhanettin Aktaş da başka bir göreve atandı. Hazine'deki görevden alma ve muhalif şirketlerle ilgili operasyonları yürüten Aktaş, Ekonomik işbirliği Örgütü Ticaret ve Kalkınma Bankası'nda çalışacak. Aktaş, bugüne kadar kamu bankalarında yönetim kurulu üyeliği görevi de yürütmüştü.

VEDA MESAJINI BİLE YAYINLADI

Taraf Gazetesi'nin haberine göre, Aktaş, görev değişikliğini dün bir veda mesajı ile Hazine çalışanlarına duyurdu. 12 yıldır Hazine Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüttüğünü ifade eden Aktaş, mesajında şu görüşlere yer verdi: "1988 yılından itibaren, son 12 yılı Müsteşar Yardımcısı olmak üzere, 27 yılı aşkın süreyle çeşitli kademelerde görev yaptığım Hazine Müsteşarlığından, Ekonomik işbirliği Örgütü Ticaret ve Kalkınma Bankası'nda çalışmak üzere 22 Ekim 2015 tarihi itibariyle ayrılıyorum. Çalıştığım süre boyunca ülkeme ve milletime hizmet etmekten ve ülkemiz ekonomisinin en önemli kurumlarından biri olan Hazine Müsteşarlığı'nın bir mensubu olmaktan her zaman gurur duydum. Yaptığım görevlerde şahsıma duyulan güvene layık olabilmek için mesai arkadaşlarımla birlikte sorumluluk bilinci içinde çalıştık, ülkemiz ve milletimiz için güzel hizmetler yaptık. Hazine Müsteşarlığı'nda çalıştığım bu dönemdeki siz mesai arkadaşlarımı daima güzel anılarla ve özlemle hatırlayacağım. Çalışma fırsatı bulduğum tüm mesai arkadaşlarıma, fedakar çalışmaları ve katkılarından dolayı teşekkür ediyor, haklarını helal etmelerini diliyorum."

3 AYDA 65 KİŞİ AYRILDI


Ekonominin amiral gemisi olarak nitelendirilen Hazine Müsteşarlığı, son dönemde en fazla personel kaybı yaşayan kurum haline geldi. Son üç ayda Hazine Müsteşarlığı'ndan yaklaşık 65 bürokrat yurt dışında veya özel sektörde görev almak üzere ayrıldı. Geçmişte Hazine'de çalışmak için adeta birbirleri ile yarışan bürokratlar şimdi de kurumdan kaçmak için yarışır hale geldi. Bu durumun, AKP Hükümeti'nin muhalif şirketlere yönelik operasyonlarda Hazine bürokratlarını da kullanmak istemesinin etkili olduğu öne sürüldü. Bunun dışında Ali Babacan'ın bürokratlara sahip çıkmaması ve ekonomi yönetiminin daha çok Saray'ın danışmanları tarafından yürütülmesinin de bürokratların Hazine'den ayrılmasında etkili olduğu ileri sürüldü.

BÜROKRATLAR YURTDIŞI GÖREV İÇİN KUYRUĞA GİRDİ


Kısa bir süre önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ilk kadın başkanı olan Yadigar Gökalp İlhan'ın sürpriz bir şekilde ABD'ye ticaret müşaviri olarak atanmıştı. Muhalif şirketlere yönelik operasyonların SGK ayağını yürüten Gökalp'ın, olası bir iktidar değişikliğinde yargılanmaması için yurt dışına gönderdiği iddia edilmişti. Yadigar Gökalp ilhan ve Burhanettin Aktaş'ın dışında da bir çok bürokratın başka görevlere atanmak için lobi faaliyetinde bulunduğu bildirildi.


TARAF
<< Önceki Haber Taraf'tan Ankara'yı sallayacak haber Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER