Ehl-i Beyt Duaları kitabı çıktı!

Ehl-i Beyt Duaları kitabı Define Yayınlarından çıktı!

Ehl-i Beyt Duaları kitabı çıktı!

Resûl-i Ekrem (s.a.s.), muharrem ay?ını? “Allah’?ın ayı?” olarak nitelendirip ramazandan sonraki en faziletli orucun bu ayda tutulan oruç olduğunu ifade etmiş?tir. Yine O (s.a.s.)  bir hadisinde “Size iki şey bırakıyorum: biri Allah’ın kitabı Kur’an ve bir diğeri Ehl-i Beyt’im.” demiştir.Ehl-i Beyt’in ettiği duaları, Muharrem ayında okuyarak, manevi zenginliğini arttırmak isteyenlerin yardımına, Ehl-i Beyt Duaları kitabı yetişiyor. 

Define Yayınlarından çıkan “Ehl-i Beyt Duaları” adlı kitapta Ehl-i Beyt’in anlamına yer veriliyor. Kitapta; Peygamberimizin (Sallallahu aleyhi ve sellem) ailesi ve soyu için kullanılan bir tabir olduğu, bir rivayete göre;  Hz. Ali, Hz. Fâtıma, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’i abasının altına aldığı ve “Allah’ım, bunlar benim Ehl-i Beyt’imdir, onları günahlarından temizle”dediği belirtiliyor. Ayrıca, Peygamber Efendimizin Ehl-i Beyt’e karşı olan bu teveccühünün, sadece akrabalık bağıyla açıklamanın doğru olmayacağı, bu meselede ince bir sır olduğu ve Allah Resulünün bu sırra binaen, Ehl-i Beyt’ini nazara verdiği vurgulanıyor. 

Define Yayınları’ndan çıkan bu dua kitabı ,Ehl-i Beyt’in yakarış ve dualarını ihtiva eden bir risaledir. Bu dua ve münacatlar Kulûbu’d-Dâria adlı dua külliyatından derlenmiştir. Bu dualar içinde veliler sultanı Hazreti Ali’nin yakarışlarını, Cennet gençlerinin efendileri Hazreti Hasan ve Hüseyin’in dualarını, Muhammed ibnHanefiye’nin salâvat ve yakarışlarını,çok secde etmekten dolayı dizleri nasır tutmuş Zeynelâbidin Hazretlerinin muhtelif münacatlarını, Cafer-i Sadık Hazretlerinin değişikvesilelerle okuduğu duaları ve ömrünü hapis ve sürgünlerde geçiren Musa Kazım’ın (rahmetullahi aleyh) niyazlarını bulabilirsiniz.

<< Önceki Haber Ehl-i Beyt Duaları kitabı çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER