Tacizcilerin çoğunun Almanya'ya yeni gelmiş mülteciler olduğu iddia edildi


Yılbaşı akşamı Köln merkez tren istasyonu meydanında kadınlara yönelik taciz ve soygun iddiaları Almanya'nın gündeminden düşmüyor. Alman basını şimdi de tacizcilerin çoğunun Suriye, Irak, Afganistan gibi ülkelerden yeni gelmiş mülteciler olduğunu gündeme taşıdı.

Kölner Stadt Anzeiger gazetesi yılbaşı gecesi tutulan polis raporunun tacizcilerin çoğunun yeni gelen mülteciler olduğunu ortaya koyduğunu, bunun örtbas edildiğini iddia etti. Gazete haberinde "Köln polis yetkilileri merkez tren istasyonundaki zanlıların kökenlerini bilinçli bir şekilde gizledi. Oysa emniyet yetkilileri daha yılbaşı akşamında, polis kontrolünden geçirilen 100 civarındaki genç adamın çoğunun 'dans hilesiyle soygun yapan' Kuzey Afrikalılar değil, Suriye, Irak ve Afganistan'dan yeni gelmiş mülteciler olduğunu biliyordu." ifadelerine yer verdi.

Welt gazetesi ise geceye tanık olan Kölnlü bir polis memurunun, olayların ardından kontrolden geçirilen zanlıların çoğunun Almanya'ya yeni gelmiş Suriyeli mülteciler olduğunu bildirdiğini aktardı. Polis, o gece çok sayıda zanlının kontrolden geçirildiğini, bu şekilde emniyetin, zanlıların hangi gruba mensup olduğunu bildiğini iddia etti. Die Welt'te polis raporunun kontrolden geçirilenlerin, çoğunluğunun Suriyeli olduğunu ortaya koyduğunu aktardı.

Taciz ve soygunların sadece Köln'le sınırlı kalmadığı, benzer olayların Hamburg, Stuttgart ve Düsseldorf gibi kentlerde de yaşandığı ortaya çıkmıştı.

ALMANLARIN ÜÇTE BİRİ KALABALIKLAR İÇİNE GİRMEM DİYOR

Öte yandan, özellikle Pegida gibi ırkçı akımlara karşı demokratik gösteriler yaparak verdiği tepkileriyle tanınan Alman toplumunun taciz ve soygun olaylarından etkilendiği ortaya çıktı. Alman birinci kanalı ARD'nin Deutschlandtrend programının yaptığı bir anket araştırmasına göre Almanların yüzde 30'u kalabalık içine girmekten sakınacağını belirtiyor. Bu oran kadınlar arasında ise yüzde 37'ye ulaşıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Tacizcilerin çoğunun Almanya'ya yeni gelmiş mülteciler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER