Suriyeli sığınmacılar otogara akın etti

Suriyeli sığınmacılar otogara akın etti

Türkiye'de bulunan ve Edirne üzerinden Yunanistan'a gitmeyi planlayan çoğunluğu Suriyeli sığınmacı, Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'na geldi. Otobüs firmalarının bilet satmadığı sığınmacıların otogardaki bekleyişi devam ediyor.

Türkiye'de çeşitli illerde oluşturulan kamplarda kalan çok sayıda Suriyeli, Avrupa'ya gidebilmek amacıyla İstanbul Otogarı'na akın etti. Önce Edirne'ye, oradan da Yunanistan'a geçmeyi planlayan sığınmacılara otobüs firmaları bilet satmadı. Yunanistan'a geçip ardından diğer Avrupa ülkelerine gitmek isteyen sığınmacılar, kendilerine yardımcı olunmasını istedi. Aralarında kadın, çocuk ve engellilerin de bulunduğu sığınmacıların otogardaki bekleyişi devam ediyor.

Otogara gelenlerden Raman Karca "Yunanistan'a geçmek istiyoruz. 2 gündür bu yollarda mahvolduk. Edirne'ye gittik, bizi geri gönderdiler. Nereye gittiysek hep kapalı, hiç kimse bizi almadı. Şimdi tek bir amacımız kaldı Edirne'yi geçmek. Ondan sonra Allah büyüktür. Bir umudumuz var, Yunanistan sınırını geçersek Almanya'ya veya herhangi bir ülkeye geçebiliriz." diye konuştu.

Eşi ve 3 çocuğuyla bekleyen Faik Hüsnü ise İstanbul'da yaşadıklarını ancak hayat pahalılığından Avrupa'ya gitmeye çalıştıklarını anlattı. Hüsnü, "Bir yıldır İstanbul'da yaşıyoruz. Burada evler çok pahalı. Kiralar çok arttı. 3 çocuğum var, Avrupa'ya gitmeye çalışıyoruz, neresi olacağı belli değil." dedi.

Türkiye'de iş bulmadığını ve hayatın pahalı olduğunu söyleyen Reşvan Mustafa ise şöyle konuştu: "Suriyeli birine çalıştığı zaman verilen para az. Otobüs gelecek diye vaat var ama bekliyoruz. Çok kişi gitti."

Yetkililer, otogarda bekletilen Suriyeli sığınmacıların Osmaniye'de bulunan kampa gönderileceğini kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Suriyeli sığınmacılar otogara akın etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER