Hamza Hamzaoğlu'ndan flaş açıklamalar

Sarı Kırmızılı takımın teknik patronu Hamza Hamzaoğlu, LİG TV'de yayınlanan 'İlk yarının ardından' adlı programın canlı yayın konuğu oldu. Genç teknik adam, burada soruları yanıtladı.

Hamza Hamzaoğlu'ndan flaş açıklamalar

Sarı Kırmızılı takımın teknik patronu Hamza Hamzaoğlu, LİG TV'de yayınlanan 'İlk yarının ardından' adlı programın canlı yayın konuğu oldu. Genç teknik adam, burada soruları yanıtladı. 

İşte Hamza Hamzaoğlu'nun açıklamalarının satır başları:

-Yabancı oyuncular, hocalar toplumumuza sempatik geliyor. Daha fazla toleransa sahip oluyorlar. Ülkeyi, ligi tanıyacaklar. zamanı hak ediyorlar diye düşünüyorum.

-Bugüne dek çalıştırdığım takımlarda ne yaptıysam onu yaptım. Önemli olan samimi şekilde yaklaşmak. Futbol adına edindiğimiz tecrübeleri ilk ağızdan aktarmak. 

- Oyuncularda tamamen iletişim kopukluğu vardı. Mancini ve Prandelli'ye teşekkür ederim. Enkaz bırakmadılar. Fizik anlamında iyi bir takım buldum. İletişim sorunundan dolayı birlikte hareket edemiyordu futbolcular. Futbol takım oyunu ancak birlikte bir şeyler bir şeyler yapabilirsiniz. Biz bunu aşıladık. İnsanlar sahada kazanan bir takım istemiyorlar. Sahada kazanmak için mücadele eden bir takım istiyorlar. Arsenal maçında 3-0 mağlupken taraftarlarımız bizi alkışladı.

- Ben futbol anlamında istikrarı olan birisiyim. Benim geride kalan bütün arkadaşlarım çok değerlidir. Yedekte kalan arkadaşlara değeri veririm ve hissettirmeye çalışırım.

Emre oyun tarzıma uygun

- Emre Çolak'ın yeteneklerini biliyordum. Galatasaray'da çalışmaya başlayınca daha fazla yetenekleri olduğunu fark ettim. Bu farkını görünce faydalanmam gerektiğini düşündüm. Çünkü Galatasaray hep geriye kaçmaya çalışan bir takım haline gelmişti. Emre ileriye dönük oyun anlayışıma uyan bir futbolcu

- Selçuk İnan'la milli takımdan tanışıyoruz. Çanakkale'de oynarken Konya'da karşılıklı oynamışız. Mutsuz olan bir insan sahada başarılı olamaz. Arkadaşıyla uyumlu olmayan insan sahada başarılı olamaz. Oyuncular bu mutluluk seviyesini yakalayamadığı için performansları düşüktü. Elimizde bir sihirli değnek yok. İşin doğrusu budur dedik ve Allah da bize yardım etti. Oyuncular kendi arkadaşlarına daha da inanmaya başladı.

- Burak hep önde oynatılmış ve sürekli takım topu aldığında Burak'ı arıyor. Böyle takım anlayışı vardı. Atılan topun 4'ü ofsayt çünkü Burak var ileride. Dolayısıyla Burak'ı ben biraz daha geriye çekerek oyunun içerisinde daha çok olmasını istedim.

Bir stoper alabiliriz

- Bir stoper alabiliriz. Onun dışında bir niyetimiz yok. Bir isim gelir, bir oyuncu çıkar karşımıza. Onun takıma katkı sağlayacağına inanırsak her bölgeye transfer yapabiliriz. 

- Koray'ın geleceği var. Ama oyuncu tam hazır olmadığında katkı vermez. Zarar verir. İyi çalışıyor Koray. 

- 32 kişiyle antrenman yapıyoruz. İdeali 20 oyuncu 3 kaleci idealdir. Eğer ihtiyacınız olursa altyapıdan alarak o oyuncuların da yukarılara çıkma şansı olur. Bu kadro 26'lara çıkarılabilir. 

Veysel, Umut...

- Furkan Özçal kiralandı. Veysel Sarı'yla yollarımızı ayıracağız diyebilirim. Mayıs ayında masaya oturduğumuzda oynamayan bir futbolcunun değeri düşer. Mayıs ayına kadar oynayarak geçirirler. Umut Gündoğan'la konuştuk, Gökhan Zan ile konuştuk. Bir de Yekta ile konuştuk teklif gelirse gidebilirsin. Yoksa kadromuzda yerin var.

- Sinan çok arzulu çok istekli. Biz kadroya almadığımız zaman u21 takımında kendisi oynamak istiyor. Sinan Gümüş'ten Galatasaray Kulübü faydalanacak. Birhan da genç bir kardeşimiz o da iyi olacak. 

- Pandev geldiğim gün aslında gözüme ilk batan oyunculardan bir tanesiydi. Pandev futbolu çok iyi bilen bir oyuncu. Ancak fizik olarak iyi değil. O yüzden faydalanamıyoruz ondan. Fiziksel durumunu yakalayabilirsek o zaman faydalanacağız ondan.

- Kendi scout ekibimi daha çok önemserim. Scout ekibimiz çalışıyorlar. Sonuçta kararları verecek olan kişiler bizleriz. Bizim kafamızda olan yerleri onların bilmesi gerekir. Bize diyorlar şu nasıl isim iyi oyuncu ama olmaz bizim takım bütünlüğümüze uymaz.

- Yabancı 14 oldu hemen yabancı almam lazım düşüncesine sahip değilim. Elimde bir kadro var. Ben kimlerin performansını artırıp ondan faydalanabilirim diye bakarım. Onun dışında olmazsa oyuncu alabilirim. 

- Yabancı sayısının artması doğru mu oldu diye düşündüm. Ben de yabancı sayısının artmasına doğru bakmıyordum. Kulüplerimizi zor duruma soktu herkes borç içinde. Bence şimdi daha iyi oldu. İstediğiniz zaman bir yabancı oyuncu alabilirsiniz. Sizi sıkıştıranlar yabancı bir oyuncuyu almaya zorlayamayacak. İstediğiniz bir yabancıyı alabilirsiniz. Bu durum yabancı oyuncuların fiyatlarını da azaltacak. 

- Yerli futbolcularımızın da kalitesi artacak.

- Fizik olarak daha iyi bir durumda değiliz. Bu bizim çokluk olarak da fizik anlamda iyi oyuncularımız var ama hem fizik olarak iyi değiliz hem de çabukluğumuz iyi değil. Biz hep göze hoş gelen futbol oynayan çocukları seçiyoruz. Ama öbür tarafta görevini yapan daha fizikli oyuncular gözümüzden kaçıyor. Daha iyi inceleme yaparsak fizik anlamında iyi futbolcuları yakalayabiliriz.

- Öyle oynayan bir oyuncu methiyelerle karşılanıyor. Ben basit oynayan bir oyuncuydum. Yaptığım iş göz önüne hiçbir zaman çıkmazdı. Ülkemizde böyle bir kültür var böyle bir oyuncu seviyoruz ama dünya bunu oynamıyor.
<< Önceki Haber Hamza Hamzaoğlu'ndan flaş açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER