Cizre ve Diyarbakır'da çatışma

Diyarbakır'da PKK'nın gençlik ve asayiş birimi olarak bilinen YDG-H üyeleri, yolları kapatıp kimlik kontrolü yaparken polise de tuzak kurdu.

Cizre ve Diyarbakır'da çatışma

CİZRE'DE 1 ÖLÜ 2 YARALI

Şırnak'ın Cizre ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri arasında çıkan olaylarda 14 yaşındaki Ümit Kurt hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

Cizre'de PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Harekatı (YDG-H) üyeleri tarafından Cizre'nin bazı mahallelerinde daha önce kazılan hendekler, belediye ekipleri tarafından kapatılmaya başlandı. Hendeklerin kapatıldığı bölgelerde devriye gezen güvenlik güçleri ile PKK'nın gençlik yapılanması Devrimci Gençlik Harekatı (YDG-H) üyeleri arasında çatışma çıktı. Silahların da kullanıldığı çatışmada bölgede bulunan 14 yaşındaki Ümit Kurt, kalbine isabet eden kurşunla olay yerinde hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Yaralılar, Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kurt'un cesedi morga kaldırıldı. İlçede güvenlik güçleri tarafından güvenlik önlemleri artırıldı.

POLİSE HAİN TUZAK

Eylem bölgesine giden polis aracı, örgüt mensuplarının kurduğu tuzağa düşerek lastikleri patladı. Bu sırada hareket edemeyen polis aracına aynı anda çok sayıda el yapımı bomba ve molotof kokteyli atıldı, silahlarla ateş edildi. Takviye ekiplerin gecikmesi dikkat çekti.

Hemen her akşam Diyarbakır'ın merkez ilçelerinde caddeleri trafiğe kapatan örgüt mensupları, bu akşam yine çok sayıda bölgede eylem yaptı. Sur ilçesi Mardin Kapı bölgesinde yola çıkan 50 kişilik grup, burada araçları durdurarak kontak anahtarlarına el koydu. Aynı dakikalarda Melik Ahmet Caddesi ile Gazi Caddesi'ni trafiğe kapatan örgüt mensupları yine kimlik kontrolü yaptı. 

Yolun trafiğe kapatıldığı Gazi Caddesi'nde Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü yanı sıra çok sayıda polis ekibi olmasına rağmen eylemin yapılması ve güvenlik güçlerine müdahale etmeme emrinin verilmesi dikkat çekti. Bu sırada Sur ilçesinin farklı bir bölgesinde ise bir araya gelen yaklaşık 60 kişilik grubun polise tuzak kurduğu öğrenildi. Yolu açmak için bölgeye gelen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ait zırhlı araç kurulan tuzağa düştü. Lastikleri patlayan araç bu sırada hareket edemeyerek olduğu yerde kaldı. Bu sırada aracın etrafını saran onlarca örgüt mensubu çok sayıda el yapımı patlayıcı ve molotof kokteyli attı. Arac yanmaya başlarken içindeki polis memurları, lastiklerinin patladığı sırada yaptığı destek kuvvet talebini ısrarla yineledi. Buna rağmen takviye ekiplerin gecikmesi dikkat çekti.
<< Önceki Haber Cizre ve Diyarbakır'da çatışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER