Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Mancini kimdir?

Roberto Mancini'nin çalıştırdığı takımlar arasında Lazio, Fiorentina, Inter ve Manchester City bulunuyor.

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Mancini kimdir?

Teknik direktörlük kariyerine Fatih Terim'den devraldığı Fiorentina ile başlayan ve Türk futbolseverlerin ilk olarak Beşiktaş ile Lazio arasında UEFA Kupası çeyrek final mücadelesinde tanıdığı Roberto Mancini'nin çalıştırdığı takımlar arasında Lazio, Fiorentina, Inter ve Manchester City bulunuyor.

2003-2004 sezonunda Lazio ile kazandığı İtalya Kupası'nın ardından Inter ile anlaşan Mancini, mavi siyahlılar ile ilk sezonunda İtalya Kupası'nı kazanırken, Serie A'yı da üçüncü sırada tamamladı. İtalya'da patlayan şike skandalı sonrası Juventus'un ikinci lige düşürülmesi ve Milan'ın sezona -30 puan ile başlamasıyla birlikte büyük bir avantaj yakalayan Inter ile beraber 2005-2006 Serie A şampiyonluğunu kazanan Mancini, 2006-2007 sezonunda da 38 maçta sadece 1 yenilgi alarak zafere ulaştı.

Bir sonraki sezon da İtalya'da şampiyonluğu kimselere bırakmayan Mancini, 2009/2010 sezonunda Manchester City ile anlaştı. Mark Hughes'dan devraldığı mavi beyazlılar ile ilk yılında kupa kazanamayan İtalyan teknik adam, ikinci sezonunda FA Cup'ı müzesine götürdü. City ile geçirdiği üçüncü sezonda son saniyelerde unutulmaz bir şampiyonluk kazanan tecrübeli hoca, geçtiğimiz sezon sonunda özellikle Şampiyonlar Ligi'nde yaşananan başarısızlık nedeniyle İngiliz ekibinden ayrılmıştı.
<< Önceki Haber Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Mancini kimdir? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER