Uzun namlulu silahlarla örgüt nöbeti

Maltepe'de uyuşturucu çeteleriyle DHKP-C terör örgütü üyeleri arasında çıkan çatışmalar sırasında yüzleri maskeli bir grup, ellerindeki uzun namlulu silahlarla sokakları kapattı

'Sapanlı Teyze' bu kez Maltepe Gülsuyu'nda..

  • İstanbul Maltepe'de uyuşturucu çeteleriyle DHKP-C terör örgütü üyeleri arasında çatışma yaşandı.
  • Çatışmalarda 1 kişinin öldüğü çok sayıda kişinin de yaralandığı açıklandı.
  • Olaylar sırasında DHKP-C'li bir grup, ellerindeki uzun namlulu silahlarla sokakları kapattı. 
  • Gezi Parkı olayları sırasında polise sapanla taş atan DHKP-C mensubu Emine C., Maltepe’deki olaylarda da ortaya çıktı. 
  • Polis sabah saatlerinde bir çok adrese şafak operasyonu düzenleyerek 11 kişi gözaltına alındı. 

Maltepe’de son günlerde DHKP-C üyeleri ve uyuşturucu çeteleri arasında yaşanan çatışmalar dün de devam etti. 2’si ağır 5 kişinin yaralandığı olaylarda örgüt üyeleri bölgede ellerine aldıkları uzun namlulu silah ve tabancalarla mahallede nöbet tutmaya başladı. Mahalle, silahlı grup tarafından yaya ve araç girişlerine kapatıldı. 

Gülsuyu Mahallesi Mesut Caddesi üzerinde dün akşam 20.00 sıralarında DHPK-C üyelerinin bulunduğu gruba ateş açılması sonucu Hasan Ferit Gedik (21), Gökhan Aktaş (25), Abdullah Kıyak, Yalçın İleri ve Semiha Ateş adlı kişilerin silahla vurularak yaralandığı ileri sürüldü. Başından silahla vurulduğu iddia edilen Hasan Ferit Gedik, Gökhan Aktaş, Semiha Ateş ve Yalçın İleri Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

ELLERİNDE SİLAHLARLA MAHALLEDE NÖBET TUTTULAR

Olayların ardından yüzleri maskeli bir grup, sokakları barikatlarla kapattı. Ellerinde uzun namlulu silah ve tabancalar bulunan kendilerini devrimci olarak nitelendiren grup, sabah saatlerine kadar cadde ve sokaklarda nöbet tuttu. Mahalle içerisinden zaman zaman silah sesleri de yükseldi.

Eli silahlı kalabalık, “Çetelere izin vermeyeceğiz, hesap soracağız” yazılı pankart açıp sloganlar attı. Maskeli bazı örgüt üyeleri, “Bu saldırılar karşısında mahallemizi terk edip gideceğimizi düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Biz devrimciyiz. Şimdi mahallemizi ele geçirmek isteyenlere karşı direniyoruz” dedi.

GEZİ OLAYLARINDAKİ SAPANLI TEYZE BU SEFER MALTEPE'DE

Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları sırasında polise sapanla taş atan terör örgütü DHKP-C mensubu Emine C. (53), bu kez Maltepe’deki olaylarda ortaya çıktı. Terör örgütünün uzantısı olan Sivas Devrimci İşçi Hareketi mensubu olduğu kaydedilen sapanlı kadın, Taksim’de marjinal grupların polise saldırmasıyla çıkan olaylarda polise sapanla taş atmıştı. Bölgede DHKP-C üyeleri ile birlikte barikat kurup gazetecilere açıklama yapan Emine C. sabah kadar barikat nöbetini sürdüreceğini ifade etti.

POLİS MAHALLEYE ŞAFAK OPERASYONU DÜZENLEDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde 1 kişinin öldüğü çok sayıda kişinin de yaralandığı Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde de bazı adreslere baskın yaptı. Yapılan operasyona Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Gece çatışmaların yaşandığı Güleken Sokak’da olay yeri inceleme ekipleri delil topladı. Sokak üzerinde çok sayıda mermi kovanı bulundu. Özel harekat polisleri ve terörle mücadele şube ekipleri çelik yeleklerini giyerek uzun namlulu silahlarla sokakta geniş güvenlik önlemi aldı. İstanbul genelinde baskın yapılan adreslerde toplam 11 kişi gözaltına alındı. 

<< Önceki Haber Uzun namlulu silahlarla örgüt nöbeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER