Sözen: Kardeş şehrimiz Herford Manavgat'ın Almanya'da tanıtımına katkı sağlıyor


Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kardeş şehirlerin kültürler arası etkileşimde önemli olduğunu söyledi.

Manavgat Belediyesi, Almanya'nın Kuzey Ren Westfalya eyaletine bağlı Herford'dan sonra bölgeye Uzak Doğulu turist çekmede Çin Halk Cumhuriyeti'nin Chızhou şehri ile kardeş şehir olma çalışması başlattı. Manavgat Belediye Meclisi, Başkan Sözen'e Chızhou şehri ile kardeş şehir olması için hazırlık yapmasında tam yetki verdi.

Manavgat'ın eski belediye başkanı Zeynel Şenol ile Almanyanın Kuzey Ren Westfalya eyaleti Herford Belediye Başkanı Bruno Wollbrink'in Manavgat-Herford'u kardeş şehir yaptıklarını belirten Sözen, 2 şehir arasındaki kardeşliğin devam ettiğini söyledi.
Kardeş şehirleri Herford'un Manavgat'ın Almanya'da tanıtılmasına önemli ölçüde katkı sağladığını belirten Sözen, "Kardeş şehrimiz Herford'dan bölgemize önemli ölçüde tatile gelen turist var. Kuzey Ren Westfalya eyaletinin başta bisiklet takımları pedal çevirmeye Manavgat'a geliyor. Biz de Almanya'da kardeş şehrimizin bir çok etkinliğine katılarak şehirler arası ülkeler arası dostluk ve kardeşlik köprüsü kurduk." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Sözen: Kardeş şehrimiz Herford Manavgat'ın Almanya'da... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER