Zonguldak'ta torbası 5 liraya hamsi kuyruğu


Zonguldak'ta vatandaşlar, torbası 5 liraya satılan hamsiye akın etti. Limanda 6-7 kiloluk torba dolusu hamsinin 5 liraya satıldığını duyan vatandaşlar, limana akın etti.

Sabah 04.30 sıralarında denize açılan balıkçılar, yaklaşık 40 ton hamsiyle geri döndü. 30 tonunu şehirdeki esnafa satan balıkçı Ahmet Küçük, önceki yıllardaki geleneği sürdürerek 10 tonluk kısmını halka ucuza sattıklarını kaydetti.

Limana yanaşan tekneden kovalarla poşetlere doldurulan balığı alan vatandaşlar, büyük sevinç yaşadı. Hamsinin kilosunun 5 liraya satıldığını belirten Küçük, "Batı Karadeniz'de hamsi olduğu zaman geleneksel olarak her sene torbasını 5 liradan vatandaşa taze ve ucuz bir şekilde vermeye çalışıyoruz. Sabah 04.30'da balığa çıktık. Artık her gün burada hamsi olur. Karadeniz'de şu anda bereket var. Biz de balığı toptancıya verdiğimiz paraya vatandaşa veriyoruz. Hamsinin kilosu 1 lira civarına gelmiş oluyor" diye konuştu.

Ucuz hamsi yiyecek olmanın sevincini yaşayan vatandaşlar "Hamsi bedava. Bu sefer de halk faydalansın. Halk bedavaya hamsi yesin" ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Zonguldak'ta torbası 5 liraya hamsi kuyruğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER