Sosyal Demokrat bakanlardan terör ile mücadelede kararlılık vurgusu


Bremen'de bir araya gelen SPD'li eyalet İçişleri Bakanları NPD'nin kapatılması, mülteci alımı ve IŞİD ile daha kararlı mücadele etmeyi kararlaştırdı. Terör ile mücadelenin her zaman öncelikleri olacağını kaydeden Bremen İçişleri Bakanı Ulrich Mäurer ve SPD'li İçişleri Bakanları Sözcüsü ve KRV İçişleri Bakanı Ralf Jäger, "İç güvenliğimiz için kurumlarımız her zaman en üst düzeyde teyakkuz halinde olacak." dedi.

Mülteci alımı ve IŞİD ile mücadele, Almanya'nın gündeminde ilk sıralarda yer almaya devam ediyor. Bremen İçişleri Bakanı Ulrich Mäurer'in ev sahipliğinde bir araya gelen SPD'li eyalet İçişleri Bakanları mülteci alımı ve IŞİD ile mücadeleyi görüştü. Mäurer ve SPD'li İçişleri Bakanları Sözcüsü ve KRV İçişleri Bakanı Ralf Jäger toplantının ardından yaptıkları ortak açıklamada terör ile mücadelenin her zaman öncelik olduğunu ve mülteci alımı konusunda ise daha fazla dayanışma için olmayı kararlaştırıldığını ifade ettiler.

"İç güvenliğimiz için güvenlik kurumlarımız her zaman en üst düzeyde teyakkuz halinde olacak." diyen Mäurer ve Jäger, "Demokratik değerlerimizi korumak için tüm yasal imkanları kullanarak sürekli etkin bir şekilde aşırılıkla mücadele edeceğiz." şeklinde konuştu.

Öncelik verilecek konulardan birinin de gençlerin radikallik veya aşırılığa bulaşmadan demokrasi anlayışının güçlenmesi için teşviki olduğunu söyleyen bakanlar, "Bunun için toplumun tüm kesimini ve sosyal aktörleri dahil etmek gerekiyor. Oluşturulacak netzwerklerle (ağlarla) mevcut altyapıyı daha güçlü hale getirerek, danışmanlık hizmetleri güçlendirilmeli. Bu netzwerkler özellikle okullar, gençlik ve sosyal hizmetler, entegrasyon merkezleri ve imam, aynı zamanda ebeveynleri ve arkadaşları ile irtibat halinde olacak ve savunmasız insanlara ihtiyaç duyulduğunda yardım talebinde bulunacak." dedi. Jäger, ayrıca "Burada önemli olan gençlerin selefi tuzağına düşmeden bizim onlara ulaşmamız gerekiyor." şeklinde ifade kullandı.

NPD'nin kapatılmasının da ele alındığını kaydeden Mäurer ve Jäger, "Aşırı sağcı NPD'nin kapatılması için hukuki süreç başlattık. Mahkemenin bu konuda ikna edilmesi için her şeyi yapacağız. NPD kendi insanlık dışı ideolojisi ve anti demokratik tutumuyla yabancı düşmanlığına kahverengi şiddet ve nefret için zemin hazırlıyor. Ülkemizde insanların barış içinde birlikte yaşamasını tehdit ediyor. NPD'nin yasaklanması anayasa düşmanlarına karşı çok önemli bir mesaj işaret olacak." açıklamasında bulundular.

Mülteciler konusunda ise federal ve yerel yönetimlerin sorumluluğu bulunduğunu kaydeden bakanlar, "Mülteci alımı bölgesel bir proje değil, aksine ulusal bir görev." dedi. Bakanlar, bu zamana kadar yerel yönetimlere verilen maddi desteğin artık yeterli olmadığını ve artırılması gerektiğini belirttiler. CİHAN
<< Önceki Haber Sosyal Demokrat bakanlardan terör ile mücadelede kararlılık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER