Skandal görüntüler! AKP polisinden Kuran'ı Kerim'e büyük saygısızlık!

Konya'da gasp edilen Hizmet Hareketi'ne ait yurtta arama yapan AKP polisinin Kuran'ı Kerim'e karşı saygısızlığı kameralara yansıdı. Kuran'ı Kerim'lerin olduğu kitabı dağıtan polis daha sonra Kuran cüzlerini yere dizip örgütsel doküman gibi teşhir etti!

AKP polisi Cemaat okulundaki Kuran'ı Kerim'lere örgütsel doküman muamelesi yaptı!


Cemaat'e ait kurumlarda 'gizli oda' bulmak moda oldu şu ara.

Silah, bomba, patlayıcı yerine bol bol kitap bulan polis son olarak AKP'nin el koyduğu yüzlerce eğitim kurumundan biri olan Konya'daki Özel Merve Güventaş Anadolu ve Fen Lisesi'nde arama yapmış.

Kameralar çağrılmış bir güzel gezdirilmiş okul.

Devamını DHA'nın servis ettiği, Sözcü'nün köpürttüğü haberden okuyalım:

'Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında alınan mahkeme kararıyla okuldaki 19 bilgisayara el konuldu. Binanın dışından bakıldığında çatı katında 2, içeriden bakıldığında ise 1 pencere olduğunu belirleyen polis, merdivenin bittiği noktada da sandalye ve çiçek saksı buldu. Arkasındaki duvarın da alçılı kontrplakla kapatıldığını saptandı. '

Haberin giriş kısmı 'Vay hainler' dedirtme amacıyla kurgulanmış.

Ama devamını okuyunca patır patır dökülen akla ziyan bir senaryo çıkıyor karşımıza:

Kontrplak kırıldığında arkasında kapı olduğu ortaya çıktı. Polis kapıyı açıp içeri girdiğinde girişte büyük bir ayakkabılık, yerde halı, sedir ve üstünde minderlerle döşenmiş yaklaşık 250 kişi kapasiteli salon, bir özel oda, abdesthane, tuvalet, banyo ve mutfak ile karşılaştı. Ayrıca Kuran ve meali bulundu. Gizli bölmenin örgütün lideri Fethullah Gülen için hazırlandığı ve Konya’ya gelmesi halinde gizli bölmedeki odada kalıp, solanda da örgüt üyeleriyle sohbet toplantısı yapabileceği ileri sürüldü.

Yüzlerce öğrencinin öğrenim gördüğü özel bir okulda 250 kişi kapasiteli gizli(!) bir salon ve Fethullah Gülen için özel bölüm!

Gülen'le ilgili iddianın dayanağına dair tek satır yok haberde ama olsun.

Gizemi köpürtmek ve suç algısı oluşturmak gerek...

***

Oysa haberi servis eden DHA ve balıklama atlayan Sözcü bir kaç soru sorsa nasıl bir kara propagandaya alet olduklarını görecekler ama işlerine gelmiyor.

Belli ki olay, okulun en üst katının içeride bulunanlara bakarak söylüyorum ( Kuran, abdest alma yeri, ayakkabısız girilmesi, çekyatlar...) zaman zaman toplu namaz kılmak ya da sohbet yapmak için kullanılan büyükçe bir salon inşa edilmesinden ibaret.

Salonu 250 kişilik hale getirmek için de bir bölümü mevcut plan dışına çıkarak kontra plakla kapatmışlar gibi geliyor.

Kaldı ki Cemaat kurumları Milli Eğitim başta olmak üzere 8 ayrı kurum yetkilisi tarafından 3 yıldır elde cetvel denetleniyor. 

İddia edildiği gibi 'gizli odalar' benzeri yapıların olması halinde gözden kaçması imkansız. 

Maalesef insanoğlu çabuk unutuyor...

KURAN'A BÜYÜK SAYGISIZLIK

Ama asıl skandal bu değil.

Ajansın geçtiği kayıtta 01.17'de polis bir kapalı kitaplığa yöneliyor. 

Kısa süre göz attıktan sonra geri dönüyor. Ancak bir parmak şıklatmasıyla kamerayı tekrar kitaplığa çeviriyor.

Kendi cep telefonuyla raflarda arama yapan bir başka polis kamerayı kullanan arkadaşından da o anları görüntülemesini istiyor.

Ve her fırsatta dini değerleri sömüren AKP'nin polisi Kuran'ı Kerim'lere ve cüzlere saygısızca davranmaya başlıyor.

Cüzleri karıştıran polis ardından en üstteki Kuran'ı Kerimlere yöneliyor.

Küçük bir Kuran'ı Kerim'i yan tarafa atan polis daha sonra yeşil kaplı olanı itikleyip alttaki cüz halinde olan karıştırıyor.

İslam dininin mukaddes kitabına örgütsel doküman gibi davranan polis memuru dağıttığı Kuran'ı Kerimleri düzeltme ihtiyacı dahi hissetmeden çekip gidiyor.

***


Skandal bununla da sınırlı değil. 

AKP polisi Cemaat'e ait yurtta bulduğu Kuran'ı Kerimleri Zaman ve Bugün gazeteleriyle birlikte yere dizip terör örgütüne delil olarak fotoğraflamayı da ihmal etmemiş.

***

Bu skandal görüntülerle ilgili AKP'den bir açıklama gelecek mi bekleyip göreceğiz...
<< Önceki Haber Skandal görüntüler! AKP polisinden Kuran'ı Kerim'e büyük... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER