Ve AKP El Nusra'yı da sattı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'El Nusya'ya niye terör örgütü diyorsunuz?' diyerek sahip çıktığı örgütle ilgili Lozan'daki Suriye toplantısı sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan 180 derece farklı bir açıklama geldi. Çavuşoğlu El Nusra'yı terör örgütü olarak tanımladı. Ve Halep'ten temizlenmesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan: El Nusra'ya niye terör örgütü diyorsunuz?


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lozan'da yapılan Suriye toplantısı sonrası açıklamalar yaptı. 

Çavuşoğlu, toplantıda Halep'te ateşkesin sağlanması ve insani yardımların ulaştırılması konusunu değerlendiklerini kaydetti. 

BİR KARAR ÇIKMADI

Lozan'da gayrı resmi formatta bu sefer anlam ifade eden müzakereler yapılmasını amaçladıklarını belirten Çavuşoğlu, "Uluslararası Suriye Destek Grubu toplantısı olmadığı için bir karar çıkmadı.'dedi.

EL NUSRA TERÖRİSTLERİNDEN TEMİZLENMELİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'El Nusra'ya niye terör örgütü diyorsunuz?' sözleriyle sahip çıktığı örgüt için terör örgütü ifadesini kullandı. 

Türkiye'nin, insani yardımların ulaştırılabilmesi için çatışmaların durdurulması gerektiğini söylediğini belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Halep'ten El Nusra teröristlerinin bir an önce temizlenmesi gerekiyor. Bu bölgede özellikle, muhalefetin de El Nusra'dan ayrılması gerekiyor. Burada 'El Nusra ayrılsın sonra ateşkes sağlansın' veya 'Önce ateşkes sağlansın ki muhalefet kendisini El Nusra'dan ayırsın, El Nusra ve diğer teröristler varsa bölgeden ayrılsın' konusunda farklı görüşler oldu. Gayriresmi formatta ve değişik görüş alışverişleri olduğu için farklı görüşlerini ortaya koyan oldu. Ama bir an evvel ateşkesin sağlanması lazım. Teröristlerin temizlenmesi lazım. Hem Suriye'nin batısında hem de doğusundaki DAEŞ'in olduğu yerlerin temizlenmesi lazım. Ilımlı muhalefete dönük rejim ve destekçileri tarafından yapılan saldırıların da bir an önce durdurulması gerekiyor. "

AKP son açıklamayla Rusya'yla yakınlaşma sonrası 5 yıllık Suriye politikasında en dramatik dönüşlerden birine daha imza atmış oldu.

<< Önceki Haber Ve AKP El Nusra'yı da sattı! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER