Sivas'ta aşure etkinliklerinde birlik beraberlik mesajı


Muharrem ayının 10. gününde Sivas'ta aşure bereketi yaşandı. Çeşitli sivil toplum kuruluşları aşure ve lokma dağıtarak birlik beraberlik mesajları verdi.

İslam aleminde bir çok olayın gerçekleştiği ancak Kerbela gibi de yürekleri yakan hadiselerin yaşandığı güne denk gelen Muharrem ayının 10. günü sivil toplum kuruluşları kardeşliğe vurgu yapmak amacıyla aşure yaparak vatandaşlara ikram etti.

STK'LARDAN BİRLİK BERABERLİK VURGUSU

İlk olarak BBP'nin kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve şehitler anısına kurulan Deniz Yıldızları Derneği her cuma günü olduğu gibi yine yemek ikram etti. Yemeğin Muharrem ayının 10. gününe denk gelmesi nedeniyle bin 500 kişilik aşure yaptıran dernek yönetimi vatandaşlara ikram etti.

Deniz Yıldızları Derneği Başkan Yardımcısı Meryem Üstündağ, her cuma olduğu gibi merhum Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu ve şehitlerin hayrına onbirlerce vatandaşa yemek ikram etmeye devam ettiklerini söyledi. Üstündağ, Muharrem ayının 10. günü olması nedeniyle bin 500 kişilik aşure yaparak ikram ettiklerini sözlerine ekledi.

Büyük Birlik Partisi il teşkilatı da Muharrem ayı nedeniyle Kent Meydanı'nda lokma dağıttı. Lokma dağıtımı büyük ilgi görürken, partililer kardeşlik ile birlik ve beraberliğe işaret etti. BBP il Başkanı Uğur Bulut, bu ülkeyi bölmek isteyenlere fırsat verilmeyeceğini belirterek, vatandaşların bilinçli hareket etmesi gerektiğini söyledi. Bulut, Muharrem ayının önemine işaret ederek, parti olarak birlik ve kardeşliğe vurgu yapmak adına vatandaşlara lokma ikram ettiklerini kaydetti.
CİHAN
<< Önceki Haber Sivas'ta aşure etkinliklerinde birlik beraberlik mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER