Güney Kore'deki Türk girişimcilerden 'Aşure Günü' tanıtımı

Güney Kore'deki Türk girişimcilerden 'Aşure Günü' tanıtımı

Güney Kore'de Türk girişimciler, Seul Merkez Camii'nde 'Aşure Günü' dolayısıyla tatlı dağıttı. Namaz sonrası aşure dağıtıldığı etkinlikte, Türk vatandaşlar, günün önemini Güney Korelilere anlatmaya çalıştı.

Aşure Günü'nde tüm İslam dünyasında değişik etkinlikler yapılırken, Güney Kore'de ise günün önemi anlatıldı ve aşure tatlısı dağıtıldı. Güney Kore'deki Türk restoranı Kervan'ın çalışanları, Cuma namazı çıkışı Seul Merkez Camii'nde aşure dağıtırken, kendi kurumlarında da müşterilerine aşure tatlısı hediye etti.

Gambiyalı bir Müslüman vatandaş, Aşure Günü'nde kendi ülkelerinde de dağıtılan aşureye benzer bir tatlının dağıtıldığını aktardı. Endonezyalı vatandaş ise Aşure Günü'nün kendi ülkelerinde 'Yetim Günü' olarak kabul edildiğini ve yetimhanelere ziyaret yapılarak çocukları sevindirmeye çalıştıklarını anlattı.

Kervan Grup Restoranları'nın Yönetim Kurulu Üyesi Murat Peker, değişik mekanlarda toplam 500'e yakın aşure dağıttıklarını belirtti. Peker, yapılan organizasyonla başka Müslüman ülkelerin kültürlerinde Aşure Günü'nün nasıl olduğunu öğrendiklerini dile getirdi. Peker ayrıca, hem Müslümanlara hem de Korelilere Aşure dağıtarak karşılıklı bir kültür etkileşimine ortam sağladıklarını aktardı. CİHAN
<< Önceki Haber Güney Kore'deki Türk girişimcilerden 'Aşure Günü'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER