Sıraların arasında dolaşarak Bakan aradı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevinden ayrılma kararı alması ve AKP’nin de 22 Mayıs günü olağanüstü kongreye gitmesi, TBMM çalışmalarını da etkiledi. İktidar milletvekillerinin büyük bölümü Meclis çalışmalarına katılmadı, hiçbir bakan da TBMM'ye gelmedi.

Sıraların arasında dolaşarak Bakan aradı!

Genel kurul çalışmaya başlamasının ardından Hükümeti ve Bakanlar Kurulu’nu temsilen hiçbir bakanın Genel Kurul’da olmadığını belirten CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bakanlar Kurulu sıralarına giderek Bakan veya hükümet görevlisi aradı.

 
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevinden ayrılma kararı alması ve AKP'nin de 22 Mayıs günü olağanüstü kongreye gitmesi, TBMM çalışmalarını da etkiledi. İktidar milletvekillerinin büyük bölümü Meclis çalışmalarına katılmadı, hiçbir bakan da TBMM’ye gelmedi.



Bu durumu eleştiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Kurul salonunda bakanlar kurulu sıralarına giderek bakan aradı. Boş koltukların arasında dolaşan ve sıraların altına da bakan Özel ‘'Hiçbir bakan yok, ben göremiyorum, siz görebiliyor musunuz?'' diye sordu.



Özel yaptığı konuşmada da ‘'Ey Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları, oy vererek göreve getirdiğiniz AKP'ye bakın. Cumhurbaşkanı bakanları sürgüne göndermiş. Zavallı Başbakan. Seni görevinin başındayken göz yaşları içinde tuttular, pencereden dışarıya attılar. Şimdi, o aşağıya düşen Başbakanın yerine düşük profilli arıyorlar. Bakanlar Kurulunun Meclisten sürgün edilmesini de teşhir ediyoruz'' dedi.


 
SIRALARIN ARASINDA DOLAŞTI
Bu sözlere tepki gösteren AKP'li İlknur İnceöz ‘'Rahat olun. Türkiye'de bir kriz yok, Hükûmet de yerinde'' diye laf attı. CHP'li Okan Yüksel de ‘'Hani nerede?  Biz niye göremiyoruz, koltukların altına mı saklandılar?'' cevabını verdi.
CHP'li Özel de Bakanlar kurulu sıralarına giderek, ‘'Biz milletin vekiliyiz, milleti kandırmak bize yakışmaz. Bir bakın… Sayın Başkan, ben göremiyorum. Var mı Hükûmet, nerede? Hani Hükûmet? Burada mı, nerede? Hani nerede Hükûmet? ‘' dedi.

<< Önceki Haber Sıraların arasında dolaşarak Bakan aradı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER