Silopi yaralarını sarmaya başladı


Şırnak'ın Silopi ilçesi, son günlerde meydana gelen çatışmalardan sonra sakin bir gün geçiriyor. Bunu fırsat bilen ilçe sakinleri, yaralarını sarmaya çalışıyor. Çatışmada evine kurşun isabet eden Metin Çetin, çatışma esnasında hedef gözetilmeksizin evlerin tarandığını söyledi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde geçen Pazartesi günü Özel Harekat polisleri, PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerinin güvenlik güçlerinin girişini engellemek için kazdığı hendekleri kapatmak için Başak Mahallesi'ne gitmişti. Polis ekibine PKK'lılarca düzenlenen bombalı tuzakta 4 Özel Harekat polisi şehit olmuş, çatışma saatlerce sürmüştü. Çatışmada mahallede bulunan birçok ev ve iş yeri, isabet eden kurşunlarla hasar gördü. Çatışmaların durmasıyla sakin bir gün geçiren ilçe sakinleri, yaralarını sarmaya başladı.

Evine kurşun isabet eden Başak Mahallesi sakinlerinden Metin Çetin, patlamadan sonra polislerin hedef gözetmeksizin rastgele ateş ettiğini ileri sürdü. Patlama esnasında evlerinde kadınlar ve çocukların olduğunu belirten Çetin, "Patlamadan sonra olay yerine gelen asker mi polis mi bilmiyorum ama komple evlerimizi taradılar. Evlerde kadınlar ve çocuklar olmasına rağmen hedef gözetmeksizin evlerimizi taradılar. Evlerin içinde olan insanlar büyük bir panik yaşadı. Tarama sonucu kimsenin diğerinden haberi olmadı. Kim yaralı, kim ölü. Gelen kolluk kuvvetleri uzun namlulu silahlarla civardaki evleri taradı. Çatışma sonrasında caddeye indiğimizde boş kovanlar büyük silahların kovanıydı. Camlara çıkan insanlara ateş açtılar. Patlamadan sonra polis ve askerlerin bize yaklaşımı bu şekilde oldu. Halk halen tedirginlik içinde yaşıyor. Patlamanın yaşandığı yerin civarındaki bütün evler boşaltılmış durumda. Bu insanların nereye gittiği belli değil. Gerekli yerlerin bu olaylara müdahale etmesi ve bu insanların da geri dönmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Patlamanın olduğu yerde dükkanı bulunan Fevzi Yiğit ise sadece barış istediklerini belirterek, "Dükkanım gerek patlamada gerek çatışmada çok büyük hasar gördü. Eşyalarımın hepsi kırıldı. Her gün başımıza böyle olayların gelmesini istemiyoruz. Yaşanan patlamalar hep bizim zararımıza oluyor. Biz sadece barış istiyoruz." dedi.

Öte yandan çatışma esnasında birçok ev ve iş yerine kurşun isabet ettiğini anlatan mahalle sakinleri, kurşunların isabet ettiği duvarda asılı olan Kur'an-ı Kerim'i de gösterdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Silopi yaralarını sarmaya başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER