Ahmet Takan: MYK'da karar alındı, Perşembe günü masa bozulacak

Ahmet Takan: MYK'da karar alındı, Perşembe günü masa bozulacak

(...)

Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluklar konusunda da tavrını net koydu;  “Yolsuzluklarla ilgili olarak bir milletvekili TBMM'ye önerge verdiğinde biz  bunu destekleriz. HAYIR demeyiz.”

Pazartesi gecesi zirvesinden edindiğim izlenim; CHP'nin ılımlı ve sorun çözmeye odaklı tavrına karşılık Ahmet Davutoğlu da ılımlı ve uzlaşmacı bir fotoğraf verdi. CHP kurmayları, zirvenin ardından yapılan gece yarısı toplantısından sonra şu değerlendirmeleri yaptı;

 “Erdoğan markajı hâlâ ciddi sorun. Verilen ara da onun için. Nerede, kim vesayetten çıkacak görmek gerekecek. Türkiye'nin koalisyon hükümeti kurma işine vekaleten karışan odak ve odaklar olduğunu biliyoruz. Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı seçildiği tarihin yıldönümünde bile konuşmadı. Bir süredir konuşmaması manidar. AKP içinde makul kanaat var. Militan taban ise erken seçim istiyor. Orta yolcular huzur istiyor.”

“Koalisyon hâlâ zor görünüyor. Eğer koalisyon kurulsaydı toplantıdan sonra açıklanabilirdi. Hâlâ aşılamayan ciddi sorunlar var. Ancak gerek ön görüşmelerde gerekse genel başkanların toplantısında hâlâ AKP masadan kalkmak için bir gerekçe bulamıyor. Bu nedenle bir daha görüşme kararı alınıyor. AKP hâlâ sarayın vesayetinden kurtulamıyor. Ancak Davutoğlu ve ekibi de koalisyonu istiyor. Sıkıştıkları için bir türlü masadan kalkamıyorlar. Perşembe günü (yarın) yapılacak toplantıdaki gerekçeleri hazır. Bu gerekçe: Zorunlu din dersleri, İmam Hatipler ve Millî Eğitim'i bahane ederek masadan kalkacaklar.”

“Sonuçta iş yine saraya gelip dayandı. Koalisyon bu noktada düğümleniyor. Bu vesayeti kıramazlarsa bahaneyi gösterip masadan kalkacaklar.”

AKP tarafına geçelim;

Ortaya 45 artı 1 formülü çıktı. Kulislerde konuşulanlara göre MYK'da karar alındı. Perşembe günü masa bozulacak. Davutoğlu, 17 Ağustos'ta Devlet Bahçeli'ye gidecek. 45 günün dolduğu 23 Ağustos'ta Davutoğlu, Hükümeti kurma görevini iade edecek. 24 Ağustos'ta erken seçim kararı alması için Meclis olağanüstü toplantıya çağrılacak.

Kulisleri aktardım. Bana,  “ne olur”  diye sormayın. Kesin bildiğim tek şey var;

Davutoğlu çok zorda!.."

Ahmet Takan - YENİÇAĞ GAZETESİ

<< Önceki Haber Ahmet Takan: MYK'da karar alındı, Perşembe günü masa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER