Sigmar Gabriel, SPD'yi merkeze çekmek istiyor


Almanya'da koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD), asgari ücret, erken emeklilik gibi tabanına karşı elini güçlendirecek reformları gerçekleştirse de bir türlü seçmenden beklediği desteği göremiyor. Kamuoyu yoklamalarında yüzde 25- 27'leri geçmekte zorlanan SPD'yi merkeze çekmeyi planlayan Genel Başkan Sigmar Gabriel, yeni strateji belgesi hazırladı.

Gabriel, 2017 federal seçiminde SPD'yi daha fazla ekonomi dostu, yatırım öngören ve vergi artışından uzak duracak merkez partisi haline getirmeyi düşünüyor. Gabriel'in hazırladığı strateji belgesinde hangi motifle olursa olsun kriminal olaylara ve şiddete sıfır tolerans gösterilmesi ve polisin donanımlarının artırılması talep ediliyor.

Gabriel'in partisini dönüştürme hamlesine SPD'nin sol kanadından "sosyal adalet" fikrinin gözden kaçacağı gerekçesiyle itiraz geldi. SPD'nin Sol Kanadı Sözcüsü Matthias Miersch, "Adalet ve dayanışma her şeyden daha önemli." derken SPD Genel Başkan Yardımcısı Ralf Stegner, miras ve gelir vergisinin artırılmasıyla birlikte dağılımda adaletin sağlanmasını talep etti.

Gabriel'in merkeze yönelme adımına ise Dışişleri Bakanı Frank- Walter Steinmeier destek verdi. Steinmeier, "Belirgin olmayan bir dünyada yaşıyoruz. Bu iç ve dış politika için de geçerli. Yeni özgürlükler ve yeni güvensizlikler karşı karşıya bulunuyor. Gabriel'in başlatmak istediği süreçle SPD cevap arayışı içine giriyor ve bu çok gerekli bir durum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Sigmar Gabriel, SPD'yi merkeze çekmek istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER