SES Malatya Şubesi'nden Turgut Özal Tıp Merkezi yöneticilerine suç duyurusu


Sağlık Emekçileri ve Sosyal Hizmet Sendikası (SES) Malatya Şubesi üyeleri tarafından Turgut Özal Tıp Merkezi yönetimi hakkında 'görevi kötüye kullanma' gerekçesi ile suç duyurusunda bulunuldu.

SES Malatya Şubesi üyeleri, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde sendikal çalışmalarının engellendiği iddiasıyla, tıp merkezi yönetimi aleyhine hazırladıkları şikayet dilekçesini Cumhuriyet Savcılığı'na teslim etti.

SES Malatya Şubesi üyesi Zuhal Güler, "Turgut Özal Tıp merkezinde sendikal faaliyet ve çalışma yaparken, sendikal çalışmalarımız engellendi. Buna gerekçe olarak dağıttığımız bültenlerin yasa dışı olduğu ifade edildi. Halbuki genel merkezin bastığı ve savcılık tarafından yasa dışı olarak ilan edilmediği, toplatılmadığı bu bildiriler hastane idarecileri tarafından toplatıldı ve sendikal çalışmamıza engel olundu. Bu yasal bir şey değil bu anti demokratik tutumu kınıyoruz. Birazdan SES yöneticileri ile birlikte hastane idaresi hakkında bir suç duyurusunda bulunacağız. Bu hem sendikalar yasasına aykırı bir durum, hem de, devlet memurları kanununa aykırı bir durum dolayısıyla, başhekimin yaptığı bu görevini kötüye kullanma durumunu bir kez daha teşhir ediyoruz. Bundan sonra hem çalışanlar, hem de üyelerimiz üzerinde oluşabilecek bir mobbing süreci olursa biz bununda takipçisi olacağız." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber SES Malatya Şubesi'nden Turgut Özal Tıp Merkezi yöneticilerine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER